Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti organizează o competiţie de robotică

Cristian Trîncu
Miscellanea / 8 februarie 2018

 Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti organizează o competiţie de robotică

Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti organizează, între 9 şi 10 februarie, competiţia internaţională de robotică CEESA First Tech Challenge Championship, în care 130 de elevi din mai multe ţări din Europa îşi vor dovedi creativitatea, capacitatea de inovare, priceperea şi perspicacitatea în a realiza şi controla roboţi, conform comunicatului AISB remis Redacţiei.

La concurs vor participa elevi de liceu de la şcoli asociate în organizaţia CEESA (Central and Eastern European Schools Association) din 9 ţări: Polonia, Cehia, Rusia, Macedonia, Bulgaria, Letonia, Austria şi România. În total vor fi 13 echipe formate din cel mult 10 participanţi.

Şcoala Americană va fi reprezentată de trei echipe care, cu această ocazie, pun în practică cunoştinţele şi principiile de inginerie dobândite la atelierul de robotică din programul Centrului de Design şi Inginerie al instituţiei, unicul de altfel din ţară. Centrul de Design şi Inginerie a fost deschis parţial, pentru laboratoare de robotică şi design vestimentar, urmând să fie finalizat complet în 2019, când elevii AISB vor beneficia de ateliere de film, sunet, agricultură şi artă culinară (vor recolta, pregăti şi vinde produse alimentare), ateliere de design vestimentar, elemente mici de mobilier şi multe altele.

Elevii au început să lucreze la realizarea roboţilor încă din luna septembrie, încercând să găsească soluţia cea mai eficientă pentru tema de anul acesta, "Recuperarea relicvei", inspirată din aventurile lui Indiana Jones. Roboţii sunt construiţi şi programaţi de elevi respectând cu stricteţe regurile impuse în manualul concursului.

Competiţia internaţională se desfăşoară pe o suprafaţă plană de 3,65 metri pătraţi. Elevii trebuie să găsească strategiile potrivite de a lucra în echipă astfel încât să reuşească să mute, gestionând roboţii, cât mai multe cuburi din spumă în locurile indicate. Jocul durează 2:30 minute, din care primele 30 de secunde reprezintă o probă individuală în care roboţii trebuie să îndeplinească sarcini preprogramate. În următoarele două minute roboţii, care sunt controlaţi de către elevi, trebuie să mute cât mai multe cuburi, se mai arată în comunicat.

Robert Brindley, directorul Şcolii Americane Internaţionale spune: "Tehnologia este extrem de importantă în ziua de astăzi, fiind prezentă în mâinile noastre, în vieţile noastre şi mai ales în mintea noastră. De aceea noi, la AISB, îi încurajăm pe elevi să-şi exprime imaginaţia şi să construiască lucruri care arată cât de creativi şi inovatori sunt. În competiţia First Tech Challenge tinerii participanţi sunt provocaţi să îşi arate atât abilităţile tehnice şi inginereşti, cât şi cele sociale, de lucru în echipă şi de concentrare şi strategie, abilităţi care de altfel îi pregătesc pentru viitorul lor profesional".

Pe lângă proba jocului, elevii trebuie să prezinte o carte tehnică în care sunt descrise proiectarea, construcţia şi programarea roboţilor. Câştigătorul acestei competiţii va participa la campionatul mondial de robotică din Detroit, SUA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb