Sprijin pentru dezvoltarea IMM-urilor şi Start-Up-urilor care au drepturi de proprietate intelectuală

A.B.
Comunicate de presă / 10 martie 2021

 Sprijin pentru dezvoltarea IMM-urilor şi Start-Up-urilor care au drepturi de proprietate intelectuală

Firmele mici şi mijlocii, precum şi companiile de tip Start-Up din România, care deţin drepturi de proprietate intelectuală, pot depune aplicaţii în cadrul apelului de proiecte LeadershIP4SMEs pentru a beneficia de consultanţă pentru finanţare, transfer tehnologic, valorizarea portofoliului de brevete şi mărci, precum şi pentru dezvoltare, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Apelul de proiecte a fost lansat la 1 martie 2021 de consorţiul european care implementează iniţiativa LeadershIP4SMEs cu finanţare Horizon2020.

Însrierile pot fi trimise accesând link-ul:https://leadership4smes.eu/call-for-applications/ . Termenul-limită de depunere a candidaturilor este 12 aprilie 2021.

LeadershIP4SMEs reuneşte un consorţiu de 8 parteneri din Europa, cu expertiză complementară (patentare, business support, investiţii etc.), aliniaţi la obiectivul de a traduce proprietatea intelectuală din start-up-uri şi IMM-uri în valoare adăugată pentru acestea. Cei mai promiţători 30 candidaţi din toata Europa vor beneficia de un program intensiv de training şi consultanţă pentru valorificarea proprietăţii intelectuale. Cele 30 companii vor primi expunere media, precum şi acces la o reţea extinsă de investitori care prioritizează proprietatea intelectuală şi felurile în care aceasta poate fi valorificată.

Conceptul LeadershIP4SMEs ţine cont de realitatea că economia bazată pe cunoaştere creează noi reguli pentru dezvoltarea şi exploatarea tehnologiilor emergente. Start-up-urile şi IMM-urile europene se confruntă cu provocarea de a rămâne relevante în raport cu competitorii internaţionali, pentru care capitalurile şi oportunităţile de afaceri sunt mai uşor accesibile. Astfel, Iceberg+ şi cei 7 parteneri ai săi din ţări precum Germania, Austria sau Italia îşi propun să ofere sprijin pentru dezvoltare companiilor care deţin drepturi de proprietate intelectuală.

În cadrul LeadershIP4SMEs, vor fi selectate 15 IMM-uri şi 15 Start-Up-uri care vor să îşi fructifice drepturile de proprietate intelectuală. Acestea vor beneficia de:

oEvaluare a pregătirii pentru investiţii şi pentru valorificarea proprietăţii intelectuale

oAcces la o comunitate de investitori (business angels, fonduri de capital, bănci)

oAcces la oportunităţi de finanţare publică pentru protejarea proprietăţii intelectuale şi dezvoltarea de proiecte colaborative

oAcces la o reţea europeană de parteneri de afaceri

oSprijin personalizat pentru accelerarea dezvoltării prin coaching individual cu experţi în proprietate intelectuală, inovare deschisă şi dezvoltare de afaceri

oAcces la platforma "Venture Development Platform (https://venture-dev.com/platform)" pentru parcurgerea proceselor de dezvoltare şi utilizarea unui set de instrumente de planificare strategică

oSprijin de la o reţea extinsă de experţi externi şi organizaţii de promovare a afacerilor.

"Credem că proprietatea intelectuală nu trebuie să rămână un subiect abordat prin metode învechite, gri şi hiperbirocratizate. La Iceberg+ implementăm proiectul LeadershIP4SMEs deoarece crede că managementul corect al proprietăţii intelectuale poate face diferenţa dintre ceea ce numim "hypergrowth" şi picajul liber al unui nou produs sau serviciu. Alături de partenerii din consorţiu, vom depăşi acest status quo rigid şi vom accesibiliza valorificarea proprietăţii intelectuale pentru start-up-uri şi IMM-uri. Pe lângă cele 30 companii beneficiare, proiectul produce o metodologie clară şi un set bine structurat de informaţii, precum şi creionează o infrastructură europeană de lideri în domeniul proprietăţii intelectuale, de care vor putea beneficia alte companii pe viitor" a declarat Zaki Milhem, Chief Innovation Officer Iceberg+, companie-lider pe piaţa consultanţei pentru inovare.

Compania braşoveană Iceberg+ colaborează cu echipa BCR pentru a ajuta start-up-urile şi IMM-urile din România să participe la activităţile organizate de reţeaua europeană LeadershIP4SMEs şi să beneficieze de oportunităţi de finanţare şi colaborare pentru a-şi dezvolta activităţile. Conexiunile pe care proiectul şi le fixează ca obiectiv vor deschide orizonturi noi pentru firmele din România prin colaborări directe cu parteneri din alte ţări europene şi acces la servicii oferite de omologii cu care Iceberg+ cooperează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb