XTB creează o divizie de Inteligenţă Artificială şi numeşte un AI Manager responsabil de implementarea sistemului

A.F.
Companii / 21 noiembrie 2023

 XTB creează o divizie de Inteligenţă Artificială şi numeşte un AI Manager responsabil de implementarea sistemului

XTB, companie globală de investiţii şi tehnologie financiară, care oferă o platformă de investiţii online şi o aplicaţie mobilă, anunţă numirea lui Tomasz Gawron la conducerea diviziei de Inteligenţă Artificială (AI) a organizaţiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, divizia nou creată în cadrul departamentului de Tehnologie & Produs se va concentra pe implementarea sigură şi responsabilă a inteligenţei artificiale în toate operaţiunile de business şi în platformele de investiţii ale XTB.

Managerul AI va extinde şi va coordona echipa responsabilă cu dezvoltarea strategiei de încorporare a tehnologiilor inovative, bazate pe inteligenţa artificială, a companiei. Divizia nou creată are rolul de a identifica şi monitoriza metodele de implementare eficace a inteligenţei artificiale în produsele şi serviciile actuale şi viitoare, precum şi în operaţiunile de zi cu zi ale companiei.

"Fiind o companie de tehnologie financiară cu o bază globală de clienţi, ne dorim să fim lideri în industria noastră prin inovaţie bazată pe AI şi învăţare automată. Noua responsabilitate în cadrul XTB este esenţială pentru accelerarea implementării de soluţii avansate, bazate pe inteligenţă artificială, care să susţină competenţele noastre actuale de învăţare automată. Noi privim tehnologia nu doar ca parte a soluţiei de îmbunătăţire a performanţei, a analizei datelor, a atragerii de clienţi noi şi a suportului acordat acestora, ci şi ca stimulare a productivităţii angajaţilor", a declarat Adam Dubiel, Director de Produse şi Tehnologie la XTB.

Deoarece implementarea eficientă a tehnologiilor de ultimă generaţie necesită o atenţie sporită din perspectivă operaţională, divizia AI a XTB va conduce procesul de testare şi validare a prototipurilor. Totodată, va supraveghea toate proiectele legate de inteligenţa artificială, pentru a se asigura că acestea sunt de înaltă calitate şi conforme cu obiectivele de business ale companiei. Echipa va fi, de asemenea, responsabilă de monitorizarea continuă a celor mai recente tendinţe şi evoluţii din domeniul inteligenţei artificiale. Totodată, va gestiona schimbul intern de cunoştinţe pentru a se asigura că toţi angajaţii sunt bine informaţi şi instruiţi cu privire la modul în care inteligenţa artificială poate fi utilizată în sarcinile lor zilnice, astfel încât procedurile interne şi cerinţele de reglementare să fie respectate.

Tomasz Gawron este un programator cu experienţă vastă, specialist în robotică şi coautor al mai multor studii privind robotica mobilă. Are competenţe extinse de predare şi formare, dobândite în urma supervizării studenţilor la Robotică şi Informatică din cadrul Universităţii de Tehnologie din Poznan (Polonia). Cel mai recent, a fost lider de cercetare şi inginerie AI la Wunderman Thompson Technology, unde a construit departamentul de cercetare AI şi a fost responsabil de supravegherea realizării strategiei AI a companiei şi de coordonarea proiectelor. Tomasz deţine un doctorat în Automatică, Electronică şi Inginerie Electrică de la Universitatea de Tehnologie din Poznan.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb