11 milioane de dolari pentru zonele calamitate

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 10 mai 2005

Banca Mondială (BM) va aloca ţării noastre 11 milioane de dolari pentru refacerea infrastructurii din zonele afectate de inundaţii. Vicepreşedintele regional al Băncii Mondiale, Shigeo Katsu, a declarat ieri, după o întrevedere cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, că reprezentanţii BM au decis să realoce fonduri din cadrul unor proiecte aflate în derulare, ca să ofere "sprijin imediat" zonelor calamitate. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a precizat că banii alocaţi de Banca Mondială vor fi direcţionaţi numai în infrastructură, nu şi pentru contrucţia caselor distruse de inundaţii.

Consultările dintre reprezentanţii BM şi ministere au în vedere finalizarea Parteneriatului strategic cu Banca Mondială, program care va fi lansat în luna iulie şi care are în vedere stabilirea priorităţilor în vederea obţinerii de fonduri pentru proiectele cerute de integrarea în Uniunea Europeană. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a specificat că fondurile de la Banca Mondială vor susţine în special proiectele pentru întărirea capacităţii instituţionale, asigurarea stabilităţii macro-economice, prin diminuarea riscurilor fiscale, creşterea competitivităţii şi consolidarea sectorului privat, reducerea sărăciei şi asigurarea incluziunii sociale.

De asemenea, premierul a subliniat că Banca Mondială va negocia direct cu autorităţile române şi nu cu Fonul Monetar Internaţional, aşa cum obişnuia pînă acum. "Pînă acum priorităţile erau stabilite la Washington, de bancă împreună cu FMI, dar acum sursa acestor proiecte este la nivelul autorităţilor române", a arătat premierul.

Reprezentantul BM spune că, deşi sînt persoane care manifestă reticenţă faţă de capacitatea de absorbţie financiară a ţării noastre, banca va oferi toate instrumentele necesare pentru asigurarea condiţiilor la nivel financiar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb