Romania ClimAccelerator a selectat participanţii din categoria MVP, fiind acceptate 11 start-up-uri pentru a intra într-un proces intensiv de accelerare de trei luni de zile, conform comunicatului remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, pe 7 decembrie va avea loc Demo Day, organizat cu sprijinul mai multor companii.
Sursa arată că, în următoarele trei luni, participanţii vor merge la workshop-uri, studii de caz, peer sharing, mentorat, networking şi conectare cu actori cheie din ecosistem.
Vlad Craioveanu, CEO şi cofondator Impact Hub Bucharest, a declarat că: "La ediţia din acest an a Romania ClimAccelerator, 5 dintre cele 14 startupuri selectate în categoria Early Stage au reuşit să transforme rapid conceptele lor în prototipuri funcţionale, ceea ce le permite să avanseze în program şi să participe la etapa MVP. Dorinţa lor de a continua parcursul dezvoltării ideii alături de noi vine ca o confirmare a valorii aduse de program antreprenorilor. Pentru echipele selectate, urmează o perioadă intensă de dezvoltare, care include 10 workshopuri şi 8 întâlniri de comunitate, de mentorat şi sesiuni de consultanţă, toate concentrate în numai 3 luni. În plus, ne bucurăm să anunţăm o premieră pentru acest an: participanţii din Romania ClimAccelerator vor avea oportunitatea de a interacţiona cu fondatorii de startupuri verzi din programe similare de sustenabilitate desfăşurate de Impact Hub London şi Impact Hub Amsterdam, consolidând astfel comunitatea de startupuri verzi din Europa."
Sursa precizează că juriul este format din reprezentanţi ai diverselor companii care şi-au oferit sprijinul în organizare. Criteriile de jurizare sunt: inovaţie, fezabilitate, echipă, impact climatic, scalabilitate, perspectivă pe termen lung şi program fit.
În comunicat se mai arată că ediţia din 2023 a Romania ClimAccelerator este adresată start-up-urilor din România aflate în stadiul incipient (Early Stage) şi celor care au deja un produs minim viabil (MVP).