12 noiembrie Ziua Mondială Împotriva Pneumoniei

F.A.
Comunicate de presă / 10 noiembrie 2011

Cu ocazia Zilei Mondiale Împotriva Pneumoniei, organizaţii din toată lumea îşi unesc forţele pentru a transmite un mesaj important, arată un comunicat remis redacţiei.

Deşi este o boală care poate fi prevenită, pneumonia este principala cauză a mortalităţii infantile la nivel global. Pneumonia este cauza de deces pentru 1.6 milioane de copii în toată lumea, mai mult decât decesele provocate de: SIDA, malarie şi tuberculoză împreună.

Educarea părinţilor în direcţia adoptării unui comportament preventiv este o componentă esenţială a strategiei mondiale de reducere a mortalităţii infantile, iar imunizarea cu un vaccin îmbunătăţit continuu împotriva: pneumococului, Haemophilus influenzae, rujeolei (pojarului) şi a tusei convulsive este cea mai eficientă soluţie de prevenţie.

"Cred că părinţii au un rol deosebit de important în prevenirea îmbolnăvirilor aparatului respirator. Ei ar trebui să fie primii care să solicite informaţii personalului medical pentru a putea preveni îmbolnăvirea copiilor lor. Medicului îi revine sarcina să educe părinţii în vederea insuşirii unui concept si anume: prevenţia nu doare, nu costă la fel de mult ca tratamentul (efort, sănătate, timp sau bani) şi este mult mai eficientă pentru sănătatea copiilor lor. Din păcate, în România, aproximativ 28% dintre decesele care apar în perioada 0-1 ani sunt produse de afecţiuni ale aparatului respirator. Mulţi sugari şi copii mici dezvoltă o îmbolnăvire pulmonară, cu toate că există modalităţi de prevenţie pe care părinţii ar trebui să le cunoască. Pneumoniile au o incidenţă de 45 de cazuri/1000 de sugari/an, incidenţă care se reduce odată cu înaintarea în vârstă. Pe lângă afectarea pulmonară, infecţia pneumococică poate să producă tablouri clinice extrem de grave precum: meningita, septicemia, otita medie acută, sinuzită", a declarat Prof. Dr. Doina-Anca Pleşca - Vicepreşedintele Secţiei de Pneumologie Pediatrică din cadrul Societăţii Române de Pneumologie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb