150.000 de echipamente cu ecran plan, reciclatate de GreenWEEE într-un an

Ana Felea
Companii / 20 mai 2021

150.000 de echipamente cu ecran plan, reciclatate de GreenWEEE într-un an

GreenWEEE, lider de piaţă în reciclarea deşeurilor electrice şi electronice în România, face bilanţul la un an de la deschiderea liniei de reciclare pentru ecrane plate, iar cifrele sunt îmbucurătoare. Mai exact, vorbim de 150 000 de bucăţi de echipamente cu ecran plat (LCD, cu plasmă şi LED reciclate) reciclate în ultimele 12 luni.

GreenWEEE este prima companie din Europa Centrală şi de Est care dispune de o linie complet dedicată reciclării echipamentelor ce conţin ecrane plate - LCD, plasmă şi LED, în urma unei investiţii de 0,5 milioane euro.

Linia permite tratarea a peste 2500 tone/ an de televizoare şi echipamente ce conţin ecrane plate şi este conformă cu B.A.T (Cele mai bune tehnologii disponibile).

Marius Costache, Director General GreenWEEE, a declarat: "Tehnologia este în continuă evoluţie, punând la dispoziţia noastră echipamente din ce în ce mai complexe, dar care au şi un conţinut de substanţe periculoase. Din acest motiv trebuie să găsim variante sigure şi responsabile atunci când aceste echipamente nu mai sunt funcţionale. Linia de reciclare echipamente cu ecran plat este o soluţie de economie circulară, materialele rezultate în urma procesului tehnologic fiind introduse şi folosite de alte industrii, ca materii prime secundare".

Ecranele plate - LCD, plasmă şi LED conţin beriliu, cadmiu, plumb, mercur şi alte substanţe periculoase, fiecare dintre acestea putând prezenta riscuri pentru sănătatea umană. Reciclarea corectă este obligatorie pentru a asigura siguranţa pentru mediul înconjurător.

Pentru că LCD-urile conţin tuburi fluorescente CCFL, procesul de tratare se focuseaza în extragerea substantelor şi materialelor periculoase, în special mercur, care este îndepărtat în mediu controlat. Restul fracţiilor rezultate: metale şi plastice sunt tratate cu ajutorul echipamentelor deja existente în cadrul GreenWEEE şi apoi sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare.

Compania asigură o reciclare la cele mai ridicate standarde, fiind singura unitate din România şi una din puţinele din Europa cu licenţa de operare WEEELABEX. Standardul WEEELABEX (www.weeelabex.org) este un certificat european ce stabileşte un set de reguli privind colectarea, logistica şi tratarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Green WEEE îşi desfăsoară activitatea în două fabrici în România (la Buzău şi la Campia Turzii), având o capacitate totală de tratare de 100 000 tone/an, cu un numar de peste 400 de angajaţi şi o investiţie totală de 25 milioane de euro.

Green WEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group, alături de: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deşeuri PET), GreenFiber International (lider european în producţia de fibră sintetică), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deşeurilor de sticlă), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deşeurilor) şi Green Resources Management (organizaţie de transfer de responsabilitate pentru ambalaje).

Cu o prezenţă de 18 ani de activitate pe piaţa europeană de reciclare, având o cifră de afaceri de 175 milioane de euro şi peste 2000 de angajaţi, Green Group foloseşte un model de afaceri unic, condus de principiile economiei circulare, oferind servicii care încep de la colectarea deşeurilor până la reciclare şi producerea de noi materiale valoroase din deşeuri, realizând astfel o buclă închisă a produsului.

Începând din 2016, Green Group este deţinut de Abris Capital Partners, un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE), cu investiţii de capital de peste 1,2 miliarde EUR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb