2 MILIOANE DE ÎNTREBĂRI PRIMITE LA KREMLIN PENTRU CONFERINŢA CU PREŞEDINTELE RUS Putin: "Un război între Rusia şi Ucraina este imposibil"

Alexandru Costea
Internaţional / 16 aprilie 2015



Putin: "Un război între Rusia şi Ucraina este imposibil"

Suntem într-o situaţie geopolitică dificilă, a spus, în urmă cu puţin timp, preşedintele rus Vladimir Putin, care răspunde întrebărilor cetăţenilor privind situaţia economică şi politică din Federaţia Rusă, în cadrul celei de-a 13-a sesiune anuală de întrebări şi răspunsuri, susţinută la Moscova.

Aproape două milioane de întrebări au fost recepţionate de Kremlin din 9 aprilie.

Vladimir Putin a declarat, despre rezultatele economice din 2014 înregistrate în Rusia: "Acum avem reunificarea cu Crimeea, Sevastopol, suntem într-o situaţie geopolitică dificilă. Rubla s-a întărit, Bursa creşte, inflaţia a rămas în limite acceptabile. Rusia a fost martoră la una dintre cele mai mari recolte din istoria sa. Agricultura a crescut. Însă, sunt unele probleme - investiţiile directe au scăzut. Aş vrea să subliniez creşterea record din domeniul construcţiilor. Chiar şi Uniunea Sovietică nu a putut egala aceste rezultate".

--------------

Actualizare 15:44 Preşedintele rus vrea dezvoltarea industriei farmaceutice

Rusia are nevoie de dezvoltarea propriei industrii farmaceutice, datorită calităţii ridicate a medicamentelor ruseşti, a declarat Vladimir Putin, dând asigurări că Guvernul de la Moscova nu intenţionează să înlocuiască toate medicamentele străine.

Totodată, liderul de la Kremlin a subliniat necesitatea ca micile companii să fie încurajate, în beneficiul antreprenorilor, care, astfel, vor deveni mai încrezători în economie.

(V.B.)

---

Actualizare 15:09 Putin nu îşi face griji privind situaţia navelor Mistral

Vladimir Putin a declarat că decizia Franţei să nu livreze navele port-elicopter Mistral către Rusia reprezintă "un semn rău", dar nu este una critică.

Preşedintele rus a afirmat: "Pentru noi, în termeni de capabilităţi de apărare, acest lucru este nesemnificativ. Noi am semnat contractele ca să ne sprijinim partenerii, ca să ne asigurăm că şantierele lor navale lucrează. În principal, avem de gând să folosim vasele Mistral în Orientul Îndepărtat, aşa că situaţia nu este critică".

Putin a mai spus că Rusia nu va insista pentru livrarea navelor, ci doreşte doar să-şi acopere costurile, în cazul în care port-elicopterele nu vor fi livrate.

(V.B.)

---

Actualizare 15:02 Liderul de la Kremlin, îngrijorat de Statul Islamic

Preşedintele rus s-a arătat îngrijorat de gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIL), în principal de expansiunea ei, dând asigurări că forţele de securitate din Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI) lucrează pentru combaterea ISIL.

Vladimir Putin a comentat: "ISIL a apărut în Irak, apoi s-a răspândit. Acolo, a fost un lider nedemocrat, Saddam Hussein, dar nu a existat terorism. ISIL luptă profesionist şi a început să atragă şi alţi militanţi radicali. Suntem cu adevărat îngrijoraţi că oamenii noştri şi cetăţeni din CSI luptă în zonă. Suntem conştienţi de asta. Cunoaştem anumite nume şi facem paşii necesari".

(V.B.)

---

Actualizare 14:53 Vladimir Putin: "Stalin nu a vrut să distrugă etnii întregi"

Stalin "nu a fost un înger", dar nu a dorit niciodată să distrugă etnii întregi, a susţinut Vladimir Putin, făcând o comparaţie între stalinism şi nazism.

Liderul de la Kremlin a comentat: "Nazismul şi stalinismul nu ar trebui să fie comparate. Naziştii au spus public, în mod deschis, că aveau de gând să distrugă evrei, slavi, ţigani".

Vladimir Putin a mai arătat că, după Al Doilea Război Mondial, Rusia Sovietică a încercat să determine multe ţări est-europene să trăiască în acelaşi fel.

"Asta fac Statele Unite acum", a punctat Putin.

(Valentin Busuioc)

---

Actualizare 14:38 Putin, despre politicienii ucişi în Ucraina: "Europa şi SUA închid ochii"

"Deja au fost mai mulţi politicieni ucişi în Ucraina. Dacă Ucraina vrea să fie un stat democrat, trebuie să găsească ucigaşii. Însă, Europa şi SUA închid ochii la această problemă", a afirmat Şeful Federaţiei Ruse.

--------------

Actualizare 14:27

La întrebarea adresată de un refugiat din Ucraina care locuieşte în regiunea rusă Rostov, Preşedintele rus a răspuns: "Am putea găsi unele soluţii pentru a restabili spaţiul politic unificat. Cei mai îndreptăţiţi să decidă viitorul regiunii Donbass sunt oamenii care locuiesc acolo. Nu vă faceţi griji, un război între Rusia şi Ucraina este imposibil".

--------------

Actualizare 14:22 Putin: "Am avut o relaţie destul de apropiată cu Nemţov în trecut"

La întrebarea adresată de politicianul Irina Khakamada, Putin a răspuns: "Am avut o relaţie destul de apropiată cu Nemţov în trecut, în ciuda faptului că deseori mă critica. După doar 24 sau 36 de ore după crimă, FSB şi anchetatorii cunoşteau numele responsabililor de uciderea lui Nemţov. Singura întrebare era cum să-i arestăm. Per total, problema a fost rezolvată în câteva ore".

--------------

Actualizare 14:11 Putin, despre Ucraina: "I-am spus lui Poroşenko să nu reînceapă ostilităţile"

"Actuala conducere a Ucrainei face multe greşeli, însă este alegerea lor. Poroşenko, după ce a fost ales, a avut o şansă să folosească metode paşnice pentru a rezolva criza. I-am spus să nu reînceapă ostilităţile, însă acesta nu a ţinut cont de ce am spus. Este o greşeală imensă.

Situaţia este, acum, într-un impas. Nu este decât o cale de scăpare - respectarea acordului de la Minsk. Nu fac o diferenţă între ucraineni şi ruşi. Sunt, practic, aceeaşi naţiune.

Vrem să vedem economia Ucrainei în afara crizei. Suntem interesaţi într-o situaţie stabilă la graniţele noastre.

Ne străduim pentru refacerea relaţiilor cu Ucraina", mai spune Vladimir Putin.

--------------

Actualizare 13:40 Şeful Statului rus: "Rachetele furnizate Iranului nu sunt o ameninţare pentru Israel"

"Probabil că omologii noştri nu sunt conştienţi că sancţiunile ONU nu includ echipament militar. A fost o decizie de bună-credinţă din partea noastră.

Cât despre lista de sancţiuni, vom respecta lista Consiliului de Securitate ONU. Companiile noastre au produs acest echipament. Nimeni nu a compensat aceste pierderi.

Când furnizăm echipament militar propriu către statul unei anumite regiuni, luăm în considerare situaţia de acolo, în special în Orientul Mijlociu. SUA furnizează mai mult echipament către Orientul Mijlociu. Premierul israelian Netanyahu şi-a exprimat îngrijorarea privind livrarea de rachete S-300 pentru Iran. Aceste rachete nu sunt o ameninţare pentru Israel, sunt parte a ecipamentului defensiv", a precizat Şeful Statului rus.

--------------

Actualizare 13:15 Putin: "Vom aloca 82 miliarde ruble pentru a menţine rata de angajare"

Salariile în Rusia sunt scăzute din cauza inflaţiei şi, din această cauză, Kremlinul va aloca 82 de miliarde de ruble pentru a menţine o rată de angajare stabilă.

--------------

Actualizare 13:09 Putin:"Economia Rusiei ar putea să-şi revină în doi ani"

Preşedintele rus a mai declarat: "Economia Rusiei ar putea să-şi revină în aproape doi ani, chiar mai repede. Am luat măsurile corespunzătoare. Avem destule resurse şi capital uman. Vorbesc cu oamenii foarte mult, cunosc sentimentul, în special în legătură cu sancţiunile".

--------------

Actualizare 12:53 Preşedintele rus: "Este multă presiune pe rublă, economia noastră este foarte dependentă de petrol"

Liderul de la Kremlin susţine: "În ceea ce priveşte sancţiunile aplicate Rusiei, am avut o întâlnire cu antreprenori şi am transmis că este puţin probabil ca sancţiunile să fie ridicate în curând, deoarece este o problemă politizată. Mai multe aspecte depind de activitatea noastră internă. Cel mai important lucru pentru noi este să folosim modalităţi sofisticate de administrare.

Care este motivul pentru acest declin? Există multă presiune pe rublă. Depinde de preţurile petrolului. Din nefericire, economia noastră este foarte dependentă de petrol. Este foarte greu să schimbăm acest lucru.

Banca Centrală şi guvernul au văzut sancţiunile ca «o mână de ajutor». Economia noastră devine mai sănătoasă. Avem condiţii de bază pentru creştere suplimentară.

Rusia nu este Iran, economia Rusiei fiind mai mare şi mult mai diversă. Deci, aceasta nu este o comparaţie prea bună. Trebuie să profităm de această situaţie pentru a ajunge la un nou nivel de dezvoltare".

--------------

Actualizare 12:43 Putin: "Există un deficit al bugetului de 0,5%"

"Am păstrat o anumită limită privind creşterea şomajului. Inflaţia din sectorul de consum a fost de 11,4%. Salariile au crescut, le-am ajustat la rata inflaţiei. Activele sistemului bancar din Rusia au crescut. Pentru prima oară, acestea au depăşit PIB-ul ţării. Acesta este un semn încurajator. Sistemul bancar al Rusiei a fost foarte stabil. Există un deficit al bugetului de 0,5%. Una dintre rezultatele pozitive din 2014: o tendinţă de creştere demografică. Natalitatea a crescut", a afirmat Preşedintele Federaţiei Ruse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb