20 de noi companii iraniene vor afaceri în România

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 21 noiembrie 2007

20 de firme din nord-vestul Iranului, din provincia Azerbaidjanul de vest, reprezentând atât sectorul public cât şi cel privat, au discutat cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din România despre posibilităţile de colaborare, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). În cursul întâlnirii, Ştefan D. Popa, preşedintele director general al CCIB, a evidenţiat complementarităţtile celor două economii, ceea ce va permite colaborarea bilaterală în domeniul agro-alimentar, în construcţia de silozuri şi distribuţia de produse alimentare. La discuţii a participat şi Ali Akbar Haghi, consilier al Ambasadei Republicii Islamice Iran de la Bucureşti. "România poate deveni o importantă ţară de tranziţie pentru camioanele cu marfă aflate în trecere spre statele din centrul Europei, în conformitate cu cadrul complex al relaţiilor comerciale dintre Iran şi UE", a spus Ştefan D. Popa, care a subliniat avantajele folosirii transportului multimodal.

Obţinerea vizelor de călătorie pentru România rămâne o problemă pentru oamenii de afaceri azeri, a cărei rezolvare nu poate veni decât odată cu amelioarea relaţiilor cu UE, a punctat Ştefan D. Popa.

Iranul a înregistrat, în primele opt luni ale anului 2007, un export de circa 11 miliarde dolari cu statele Uniunii Europene. Oamenii de afaceri iranieni şi-au exprimat interesul pentru a investi în construirea unor depozite frigorifice în România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb