2007 - an excelent pentru Bursa din Viena

A.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 decembrie 2007

2007 - an excelent pentru Bursa din Viena

Anul 2007 a adus revitalizarea pieţei locale şi internaţionalizarea Bursei din Viena, fiind un an excelent din punct de vedere al pieţei de capital. Michael Buhl, membru al Consiliului Director Wiener Börse AG, a declarat în cadrul unei analize despre piaţa de capital în 2007: "Volumul mediu lunar tranzacţionat a evoluat satisfăcător anul acesta şi a crescut cu 39%, de la 10,5 miliarde euro în 2006 la 14,6 miliarde euro în prezent. Numărul de IPO-uri noi şi creşterile de capital s-au menţinut la acelaşi nivel ridicat din anul trecut, iar intrările de capital nou pe piaţă au atins aproximativ 10,1 miliarde euro". În iunie, piaţa financiară locală a primit un impuls suplimentar prin crearea pieţei medii, un segment special creat pentru a le permite companiilor cu nevoi financiare mai scăzute să intre pe piaţa de capital. La 19 decembrie 2007, nivelul capitalizării de piaţă era de 154,5 miliarde euro (decembrie 2006: 146,2 miliarde euro).

Procesul de internaţionalizare a Bursei din Viena a avansat de asemenea într-un ritm accelerat în 2007. "Pentru prima oară anul acesta, numărul băncilor de investiţii străine care tranzacţionează direct la Wiener Börse a depăşit pe cel al companiilor de investiţii aus­triece. Ponderea volumelor tranzacţionate de către companiile internaţionale a cres­cut în continuu în decursul ultimilor ani - de la 16,6% în 2002 la 64,5% în 19 decembrie 2007", a declarat un alt membru al Consiliului Director Heinrich Schaller.

Proiectele de cooperare din regiunile Europei Centrale şi de Est, precum şi în Sud-Estul Europei, s-au intensificat

Ca parte a strategiei pentru zona Europei estice, a fost semnat un nou acord de cooperare cu Bursa din Kazakhstan şi Agenţia de Stat, dar şi cu Depozitarul Naţional şi bursa PFTS din Ucraina. Portofoliul de indici ai Wiener Börse a fost extins acum la 30 de indici. Dintre cei nouă indici lansaţi anul acesta, 7 monitorizează evoluţiile naţionale, regionale şi sectoriale din ţările Europei Centrale, de Est şi Sud-Est.

Începând din iulie 2007, clienţii serviciilor de date ale Bursei de la Viena au acces în timp real la datele de pe Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB), în urma unui acord de diseminare a datelor.

Obiectiv pentru 2008: Avansarea internaţionalizării

"Companiile internaţionale au contribuit în mod considerabil la succesul Bursei din Viena. În 2008, intenţionăm să alocăm resurse pentru a duce mai departe procesul de internaţionalizare", au declarat cei doi membri ai Consiliului Director Wiener Börse. Aceştia au adăugat: "Vom atrage noi participanţi atât pe piaţa la disponibil, cât şi pentru piaţa derivatelor, şi de asemenea vom avea în vedere noi mijloace pentru a extinde baza de investitori: spre exemplu, vom organiza un roadshow cu companii austriece pentru prima oara în Dubai. Activitatea de pe piaţa primară ne aşteptăm să atragă atenţie internaţională anul viitor; pe lângă creşterea capitalului, membrii consiliului director se aşteaptă să se deruleze şapte noi IPO-uri".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. spre deosebire de " obosita " BVB , unde daca se supara " aia mari" care stau in short pe scadere la sibiu coboara sif - urile pe bvb cu 3 -5 % cum s-a intimplat joi .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb