25.000 de militari mobilizaţi în capitala SUA în ziua când Joe Biden devine preşedinte

J.P.
Internaţional / 20 ianuarie 2021

25.000 de militari mobilizaţi în capitala SUA în ziua când Joe Biden devine preşedinte

Joe Biden va deveni azi, oficial, cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, în cadrul unei ceremonii de învestire fără precedent în istoria SUA: 25.000 de militari ai Gărzii Naţionale sunt mobilizaţi în capitala americană, fără a mai pune la socoteală miile de agenţi de securitate ai forţelor de ordine locale ori diverselor agenţii federale. Capitala SUA seamănă, în aceste zile, mai degrabă cu un teatru de operaţiuni militare: numărul de militari desfăşuraţi în Washington este, practic, de cinci ori mai mare decât cel al militarilor americani prezenţi acum în teatrele din Afganistan, Irak şi Siria la un loc, se arată într-o analiză The Drive, conform Digi24.

Comparativ, în 2017, la învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, doar 8.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost prezenţi în Washington.

Numărul impresionant de militari are ca scop descurajarea repetării protestelor violente care au dus la asaltul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie.

FBI a avertizat că susţinătorii lui Trump pun la cale "proteste armate" atât la Capitoliul SUA din Washington, cât şi la toate celelalte capitolii din ţară. Poliţia Capitoliului a avertizat chiar asupra unui protest armat în care insurecţioniştii ar urma să-i împuşte pe congresmenii americani şi să blocheze accesul în Casa Albă ori Curtea Supremă de Justiţie.

Primarul Washington DC i-a îndemnat pe cetăţeni să stea acasă şi să nu participe la ceremonia inaugurării preşedintelui Joe Biden.

Numărul mare de militari şi forţe de ordine, restricţiile impuse şi măsuri de securitate luate au instituit astfel un veritabil "lockdown" în Washington.

De altfel, tot centrul capitalei este închis circulaţiei, inclusiv staţiile de metrou.

Clădirea Capitoliului este înconjurată de un gard de 2 metri înălţime greu de escaladat.

"Oricine va încerca să forţeze accesul în zona Capitoliului prin escaladarea gardului sau prin orice alte mijloace ilegale va fi arestat. Vom folosi forţa în mod proporţional cu fapta comisă", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitoliului.

Zona este în permanenţă patrulată de militarii Gărzii Naţionale, iar pe străzi circulă doar maşini guvernamentale, ale poliţiei ori vehicule militare.

De asemenea, marea esplanadă "National Mall" din DC a fost închisă. Au fost ridicate garduri, s-a montat inclusiv sârmă ghimpată, iar ferestrele şi vitrinele clădirilor din zonă au fost baricadate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb