30 de milioane de dolari - profitul Grupului Rompetrol

Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2004

Grupul "Rompetrol", cel mai mare operator privat petrolier din România a înregistrat în anul 2003 creşteri accentuate ale veniturilor şi profiturilor, pe fondul unui proces constant de consolidare, dar şi al extinderii în plan naţional şi regional, informează un comunicat al companiei. Rezultatele preliminare arată că, anul trecut, Grupul a realizat o cifră de afaceri de circa 1,2 miliarde dolari şi un profit operaţional de peste 30 mili-oane dolari.

Trendul ascendent al indicatorilor financiari a fost influen-ţat, în mare măsură - pe lîngă dezvoltarea activităţilor şi investiţiilor - şi de rezolvarea problemei datoriilor istorice ale rafi-năriei "Petromidia", cu efecte în echilibrarea bilanţului financiar.

În urma investiţiilor realizate în rafinăriile Grupului - peste 100 milioane de dolari în doi ani - au putut fi prelucrate ţiţeiuri ieftine, cu conţinut ridicat de sulf, produsele obţinute urmînd strict normele europene. Gama furnizată de "Rompetrol" înce-pînd cu mijlocul anului trecut, este în totalitate la standarde europene, reprezentînd o premieră pe piaţa românească.

Cu o cotă de 32% din piaţa internă a produselor petroliere finite, "Rompetrol" a vîndut anul trecut peste 1,5 milioane tone de carburanţi şi alte produse petroliere, iar exporturile s-au situat la nivelul a 1,8 milioane tone. În Bulgaria, "Rompetrol" controlează după numai un an 12% din piaţă.

Pentru acest an, specialiştii "Rompetrol" previzionează o cifră de afaceri de peste 1,6 miliarde dolari. Programul de investiţii va continua, recent fiind aprobat de conducerea Gru-pu-lui planul pe termen scurt şi mediu, care depăşeşte 80 de milioane dolari. "Rompetrol" are la ora actuală 5.600 de angajaţi şi o productivitate de 220.000 dolari/an pe salariat.

Grupul "Rompetrol", avînd ac-ţionar majoritar The Rompetrol Group N.V., cu sediul în Olanda, are în componenţă companiile "Rompetrol" SA, "Rompetrol Rafinare" SA, "Rompetrol Petrochemicals" SRL, "Rompetrol Downstream" SA, "Romoil" SA, "Rompetrol Logistics" SA, "Rompetrol Well Services" SA, "Rominserv" SA, "Ecomaster - Servicii Ecologice" SA, "Palplast" SA, "Rompetrol" Moldova şi "Rompetrol" Bulgaria.

Rafinăria "Petromidia" a fost transformată dintr-o companie adîncită în datorii într-una ale cărei vînzări depăşesc 1 miliarde de dolari, informează ediţia on-line de vineri a "Wall Street Journal", într-un articol intitulat "Eforturile Rompetrol pun pe linia de plutire o fostă rafinărie de stat". "Petromidia" a avut o datorie de 340 de milioane de dolari şi nu a fost capabilă să achiziţioneze ţiţei ca să îl proceseze în 1999. În noiembrie 2000, guvernul a vîndut 70% din actiunile "Petromidia" către Rompetrol. La sfîrşitul anului trecut, rafinăria a înregistrat vînzări de peste 1,2 miliarde de dolari. Veniturile şi producţia s-au triplat, iar costurile s-au diminuat cu 65% în ultimii trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb