3M va plăti despăgubiri de 6 miliarde de dolari, în urma proceselor legate de dopurile de urechi furnizate armatei SUA

V.S.
Companii / 29 august 2023

3M va plăti despăgubiri de 6 miliarde de dolari, în urma proceselor legate de dopurile de urechi furnizate armatei SUA

3M a acceptat luni să plătească 6,01 miliarde de dolari pentru a soluţiona aproape 260.000 de procese ale actualilor şi foştilor membri ai Armatei Americane, care spun că au suferit pierderi de auz din cauza utilizării dopurilor de urechi ale companiei, potrivit unei persoane familiarizate cu acordul.

Acordul vine după o încercare eşuată a 3M la începutul acestui an de a muta procesele, care deveniseră cel mai mare litigiu în masă din istoria SUA, în instanţa de faliment, în speranţa de a-şi limita răspunderea, potrivit Reuters.

Banii vor fi plătiţi în mare parte în următorii cinci ani, a spus persoana familiarizată cu acordul.

Acţiunile 3M au crescut luni cu 5% pe baza rapoartelor anterioare conform cărora un acord era iminent. Estimările unor analişti cu privire la potenţiala răspundere a companiei din litigiul privind dopurile pentru urechi au fost de până la 10 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al 3M şi avocaţii membrilor companiei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Dopurile pentru urechi Combat Arms au fost fabricate de Aearo Technologies, o companie achiziţionată de 3M în 2008. Au fost folosite de Armata Americană în antrenament şi luptă din 2003 până în 2015, inclusiv în Afganistan şi Irak.

Reclamanţii din procese susţin că Aearo Technologies a ascuns defecte de design, a falsificat rezultatele testelor şi nu a furnizat instrucţiuni pentru utilizarea corectă a dopurilor pentru urechi, ceea ce a dus la deteriorarea auzului.

Procesele au avut loc în faţa judecătorului de district M. Casey Rodgers din Pensacola, tribunalul federal din Florida în 2019. La apogeul său, litigiul a reprezentat aproximativ 30% din toate cauzele judecătoreşti federale la nivel naţional.

Din 16 cazuri de dopuri pentru urechi care au fost judecate, 3M a pierdut 10, aproximativ 265 de milioane de dolari fiind acordate în total celor 13 reclamanţi.

Aearo a depus cererea faliment în iulie 2022, iar 3M a promis 1 miliard de dolari pentru a-şi finanţa pasivele care decurg din procesele pentru urechi.

3M a susţinut că litigiul în masă pentru delict a fost nedrept, deoarece Rodgers a păstrat dovezile ştiinţifice favorabile companiei în afara proceselor şi a permis ca mii de cereri "neverificate" să mărească dosarul instanţei.

Cu toate acestea, un judecător de faliment în iunie a respins cererea, constatând că Aearo nu se afla într-o dificultate financiară atât de mare pentru a-l justifica.

Acordul de luni vine la doar două luni după ce 3M a anunţat un acord provizoriu de 10,3 miliarde de dolari cu o serie de sisteme publice de apă din SUA pentru a rezolva reclamaţiile privind poluarea apei cu substanţe per- şi polifluoroalchilice, sau PFAS, cunoscute sub numele de "substanţe chimice care poluează permanent".

Acel acord nu este definitiv şi 22 de state şi teritorii americane încearcă să-l blocheze , spunând că nu trage în mod adecvat compania la răspundere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb