464 milioane de euro, fonduri europene absorbite în agricultură

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 9 ianuarie 2009

464 milioane de euro, fonduri europene absorbite în agricultură

În agricultură au fost absorbite, până în prezent, fonduri europene de peste 464 milioane de euro, bani care au intrat efectiv în conturile fermierilor, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu. Deşi aceste subvenţii nu au fost plătite la timp şi au existat întârzieri mari din cauza măsurătorilor de teren şi supra-declarărilor, plăţile pe suprafaţă din fondurile europene pe anul 2007 sunt aproape încheiate. "Am discutat cu cei de la Agenţia de Plăţi, ca până la data de 15 ianuarie, să finalizăm în totalitate aceste plăţi", a precizat domnia sa, citat de Agerpres.

Ministrul Sârbu a spus că cele mai importante obiective ale domniei sale sunt absorbţia fondurilor europene şi împăduririle. Ministerul Agriculturii va începe, în a doua jumătate a lunii martie, plăţile pe anul 2008, iar până pe 30 iunie acestea vor fi finalizate în totalitate. Ilie Sârbu a adăugat: "În acest an, vom face o campanie diferită deoarece intenţionez să descentralizez aceste plăţi şi să le duc în teritoriu. Toţi angajaţii APIA şi cei ai ministerului de la nivel central şi din judeţe se vor ocupa de întocmirea cererilor şi predarea lor, pentru că am auzit că au fost situaţii în care fermieri au făcut peste 40 de drumuri pentru clarificări. Oamenii noştri se vor duce la primărie şi acolo se completează cererile, iar pentru cei care nu se pot deplasa se va merge acasă la fermieri şi angajaţii noştri îi vor ajuta să completeze cererea".

Ministrul Agriculturii a promis că va sprijini în continuare sectorul agriculturii ecologice, dar ar trebui mult mai multă informare pentru fermieri şi producători. Oamenii trebuie să ştie ce înseamnă produsul ecologic, care este preţul, pentru că se vând, de multe ori, produse ecologice la preţ obişnuit. În bugetul pe 2009, Ministerul Agriculturii are incluse subvenţii pentru acest sector, atât pe hectar dar şi speciale, dedicate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb