5 motive să alegi Eforie Nord

G.D.
Miscellanea / 15 iulie 2022

5 motive să alegi Eforie Nord

E greu să nu-ţi aminteşti de vacanţele petrecute cu părinţii sau cu bunicii la Eforie sau de îndrăgitele tabere de la malul mării. De altfel, staţiunea Eforie Nord este catalogată drept staţiunea familiilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

De ce să alegi Eforie Nord pentru vacanţa ta?

Potrivit sursei citate, staţiunea Eforie Nord se află la aproximativ 14 km de oraşul Constanta, pe fâşia dintre Lacul Techirghiol şi Marea Neagră, şi este a doua staţiune ca dimensiune a litoralului românesc.

Climatul zonei este unul marin, cu veri calde fără caniculă uscată, datorită brizei mării, şi ierni blânde, dar şi cu toamne lungi şi frumoase ce prelungesc sezonul estival.

Apa Mării Negre, plajele cu nisip fin, aerosolii marini şi imediata vecinătate a Lacului Techirghiol, cu două bogăţii inestimabile (nămolul şi apa sărată), sunt factori de cură de o valoare terapeutică remarcabilă. Însă ceea ce face ca staţiunea să fie populară atât pentru turiştii români, cât şi pentru turiştii străini sunt bazele de tratament care oferă cure moderne folosind factorii naturali din zonă.

Iată 5 motive să alegi Eforie Nord şi să te bucuri de o vacanţă reuşită şi relaxantă:

1.Aerosoli marini

Dacă ajungi la mare şi vrei să beneficiezi de aerosoli marini, trebuie să ştii că aceştia se găsesc în zona unde se sparg valurile. Adică, în zona digurilor. Aerosolii marini conţin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu, inclusiv calciu. Terapia cu aerosoli are la bază inhalarea vaporilor si aduce o multime de beneficii pentru sistemul respirator, precum si pentru sistemul imunitar.

O cură de 10-20 zile de aerosoli, pe malul mării, are ca rezultat întărirea sistemului imunitar, stimulând organismul să elibereze cortizol, hormonul responsabil cu stoparea inflamaţiilor de la nivelul bronhiilor.

De exemplu, în cazul copiilor, după o cură cu aerosoli marini, pe lângă întărirea sistemului imunitar s-a observat o scădere a numărului de episoade de răceală, gripă şi bronşite, pe care cei mici le fac anual.

2.Plaje pentru toată lumea

Un alt atuu al staţiunii constă în faptul că toate ofertele de cazare din Eforie sunt la numai câteva minute de plajă şi îţi garantează un concediu extrem de plăcut.

Plaja Belona, cea mai cunoscută din Eforie, te va încânta cu nisipul curat şi fin, dar şi cu modul în care este amenajată şi exploatată. Pe lângă muzică, aici vei găsi oferte variate de mâncare şi băutură, astfel încât să ai asigurată o zi de plajă cât mai plăcută.

Plaja Azur se află în zona de tranziţie dintre partea de Nord şi cea de Sud a staţiunii, un loc de care se pot bucura toţi cei care sunt cazaşi în Eforie.

Plaja "La Hamace" - Ce poate fi mai plăcut decât să te relaxezi într-un hamac pe plajă, la soare?

3.Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol este cel mai mare şi cel mai sărat lac salin din România. Situat în Eforie Nord, lacul ne oferă în fiecare zi două inestimabile remedii pentru sănătate: apă sărată şi nămol sapropelic. Cu o salinitate ridicată de 80-90 grame/litru, apa din Lacul Techirghiol este extrem de bogată în minerale şi oligoelemente precum magneziu, brom, calciu potasiu, mangan şi bor, subliniază sursa citată.

4.Nămolul de Techirghiol face minuni pentru sănătate!

Supranumit şi "Aurul Negru", nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol are beneficii miraculoase pentru sănătate. Acesta este compus din substanţe formate în mod natural, în urma unor procese geologice.

Atuurile terapiilor cu nămol sunt surprinzătoare. Astfel, o cură cu nămol ajută la: stimularea circulaţiei periferice, la fineţea mecanismelor de termoreglare şi răspunsul imun nespecific prin bariera cutaneo-mucoasă şi celulele dendritice din piele. Nămolul detoxifiază şi exfoliază prin masaj, dar şi purifică şi hidratează pielea. Tot el, alină durerile de spate şi pe cele articulare, reduce contracturile musculare, elimină oboseala, şi creşte tonusul psihic şi vitalitatea.

Ai toate motivele să încerci o cură cu nămol de la Techirghiol!

5.Unde să te cazezi dacă ajungi la Eforie Nord?

Bacolux Koralio** Eforie Nord este cel mai nou hotel din portofoliul grupului Bacolux Hotels România, dar şi din staţiune. Resortul de 4 stele, cu servicii all inclusive, s-a deschis pe 1 iulie 2022 şi îţi asigură tot confortul pentru sejurul de la malul mării. Design nou şi atemporal, camere luminoase în nuanţele plajei şi ale mării, spaţii de joacă pentru copii şi penthouse-uri spectaculoase cu vedere asupra staţiunii, piscină şi entertainment, toate sunt pregătite pentru a se transforma în amintirile tale de vacanţă.

Resortul are 212 camere şi apartamente, restaurant şi terasă (400 locuri), lobby bar, săli de conferinţă şi întâlniri, parcare. La capitolul agrement, oaspeţii se pot relaxa la Aqua Fun, care include 3 piscine exterioare cu apă salină încălzită (o piscină pentru adulţi cu o lungime de 28 m, două piscine pentru copii, 3 tobogane cu apă, bar şi terasă (200 locuri). În plus, pentru copii sunt disponibile şi 2 locuri de joacă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb