Atria Urban Resort, complex rezidenţial dezvoltat în sectorul 1, în zona de nord-vest a Capitalei, de Cityring Development, în parteneriat cu EVERGENT Investments, companie de investiţii listată sub simbolul EVER, a demarat Faza III a proiectului, aproape 15% dintre apartamentele ce vor fi construite fiind precontractate în prima zi de la lansarea vânzărilor, conform unui comunicat remis redacţiei. Începând cu această etapă a proiectului rezidenţial, clădirile Atria Urban Resort vor fi construite mai "eco-friendly", cu o rată de eficienţă energetică conform standardelor nZEB, avand un sistem propriu de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere asistat de centrala termica din apartament, iar în fiecare apartament va exista şi o unitate de ventilare cu recuperare de caldura.
Potrivit sursei citate, cele 350 de locuinţe noi incluse în Faza a III-a a proiectului vor fi apartamente de tip studio (37-45 mp utili), precum şi apartamente cu 2 camere (52-61 mp utili), 3 camere (67-83 mp utili) şi 4 camere (87-100 mp utili), iar modelele sunt variate şi pot satisface nevoile sau dorinţele exprimate de cumpărători: cu terase de până la 21 mp şi grădini de până la 55 mp, cu logie sau balcon, cu bucătărie deschisă sau închisă, etc. Faza a III-a va fi construită pe o suprafaţă totală de 22.834 mp, iar durata lucrărilor va fi de 20 de luni. Astfel, în 2023, clădirile aferente Fazei a III-a vor fi ridicate şi în curs de finisare/amenajare.
În această perioadă, dezvoltatorul oferă preţuri promoţionale de lansare oferind discounturi clienţilor si o gamă largă de modele şi compartimentări, inclusiv cele 'best-seller' cu grădini private.
"După primele două faze construite şi locuite, suntem deja recunoscuţi pentru politica de dezvoltare sustenabilă pe care o aplicăm: regim scăzut de înălţime preponderent P+4, spaţii ample între clădiri, de la 30 la 100 de metri, zone verzi bogate. Această strategie de dezvoltare este un atribut care ne diferenţiază în peisajul rezidenţial al Bucureştiului. Clădirile cu o arhitectură curată şi modernă sunt echipate cu lift, iar peste 70% din teren este destinat spaţiilor deschise şi parcurilor centrale cu arbuşti, arbori şi flori care înconjoară peluzele care servesc drept punct de întâlnire pentru comunitate. Piscinele, aleile şi piaţetele fac din Atria un complex unic din punct de vedere urbanistic, ce a fost premiat în multiple rânduri. Dar noutatea cu care am abordat Faza a III-a şi pe care o vom continua ulterior şi cu Faza a IV-a este eficienţa energetică înaltă a clădirilor, care va respecta standardul nZEB", a declarat Liria Themo, Marketing Manager al complexului rezidenţial Atria Urban Resort.
Astfel, începând cu această nouă fază a proiectului, toate clădirile vor fi aliniate cu standardul nZEB de eficienţă energetică, respectând principiile "eco-friendly" specifice conceptului Atria Urban Resort. Sistemele ce urmeaza a fi montate permit înlocuirea aerului din interior cu un aport de aer proaspăt din exterior printr-un proces denumit "transfer de energie", astfel încât căldura din aerul de ieşire este folosită pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe măsură ce intră în casă, reducându-se astfel consumul suplimentar de energie, subliniază sursa citată.
Totodată, închiderile exterioare (ferestrele şi pereţii din exterior) vor avea un grad superior de izolare termică, prin folosirea unor materiale de înaltă calitate, respectiv sticlă exterioară cu protecţie 4S. Tâmplăria exterioară folosită face parte dintr-o clasă superioară, iar ferestrele tripan (trei foi de sticlă) izolează mai bine şi reduc pierderile şi, în consecinţă, optimizează consumul de energie.
Apartamentele construite în Faza a III-a au următoarele caracteristici: structură de rezistenţă din pereţi de beton armat cuplaţi pe ambele direcţii, infrastructură compusă din fundaţii continue de beton, pereţi exteriori şi interiori din cărămidă, încălzire în pardoseală de la producător premium. De asemenea, fiecare apartament va fi dotat cu centrală termică proprie, iar utilităţile vor fi contorizate separat şi vor fi conectate la furnizorii de utilitati : apă, canalizare, gaz şi electricitate.
Parcările rezidenţiale amenajate în complex au fost gândite, de asemenea, în concordanţă cu alegerea dezvoltatorului în beneficiul sustenabilităţii. Pentru a menţine costurile accesibile pentru clienţi, acestea rămân la suprafaţă.
Accentul pe care dezvoltatorii şi arhitecţii complexului l-au pus pe dezvoltarea de spaţii verzi şi pe indicatorii urbanistici ponderaţi, a adus proiectului, în ultimii doi ani, cinci premii de referinţă în industrie. Atria Urban Resort a primit distincţia de "Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană", din partea Imobiliare.ro şi a Clubului Profesioniştilor în Imobiliare, precum şi premiul "Best Standard Residential Development", oferit de Construction and Investment Journal - CIJ. Totodată, complexul Atria a fost desemnat "Proiectul rezidenţial Middle Market al anului 2021 în România", de către Imobiliare.ro, precum şi "Cel mai sustenabil proiect rezidenţial din Bucureşti", de către publicaţia Club Antreprenor. Cel mai recent premiu primit de Atria Urban Resort a fost în iunie 2022, la Gala Romanian Property Awards, unde i s-a acordat distincţia "Urban Regeneration Vision 2021", se menţionează în comunicat.