68 milioane de euro pentru 1,6 hectare din Satul Francez

Nataşa Negru
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 17 iulie 2008

68 milioane de euro pentru 1,6 hectare din Satul Francez

Omul de afaceri Cos­tică Constanda a vândut 1,6 hectare de teren din Satul Francez pentru 68 milioane de euro dezvoltatorului imobiliar grec "Raptis Kavouras",tranzacţie intermediată de casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii.

Dan Borbely, partener al casei de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, coordonator al departamentului de real estate şi avocatul cumpărătorului grec "Raptis Kavouras", ne-a declarat că preţul pentre acest teren a fost stabilit în funcţie de "calităţile şi oportunităţile oferite în viitor de acest teren", astfel încât preţul de 68 de milioane de euro pentru un investitor serios nu este foarte mare. Astfel, tranzacţia este una dintre cele mai mari, în anul acesta, de pe piaţa imobiliară bucureşteană, a conchis domnia sa.

Printre posibilele planuri ale noului proprietar a celor 1,6 hectare din Satul Francez este şi dezvoltarea unui complex de apartamente, în situaţia în care ei mai au deja un imobil în apropiere, pe şoseaua Nordului, după spusele lui Dan Borbely.

Referitor la restul terenului, 1,2 hectare, care a rămas în proprietatea omului de afaceri Costică Constanda, Dan Borbely ne-a declarat că nu ştie de eventuale planuri de vânzare.

Dan Borbely: Piaţa imobiliară românească este sănătoasă

Chiar dacă criza subprime a cauzat o scădere a numărului de tranzacţii imobiliare, Dan Borbely este de părere că piaţa imobiliară românească este foarte sănătoasă: "Există o ofertă de produse finite în toate sectoarele, apartamente, clădiri de birouri şi există şi cerere pentru aceste produse". Domnia sa consideră că ceea ce ni se întâmplă este cauzat de "o imobilitate a băncilor care nu reacţionează la efectele acestei crize de la nivelul naţional".

Avocatul cumpărătorului "Raptis Kavouras", Dan Borbely, consideră că situaţia din domeniul imobiliar se va regla, "dacă nu în toamnă, sigur la sfârşitul anului", adăugând: "Criza imobiliară de la nivel mondial nu va afecta investitorii serioşi, ci doar pe cei mici, speculatorii".

Casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii a mai intermediat recent vânzarea către fondul de investiţii german DEGI Iris Mall şi hipermarketul Auchan din cartierul bucureştean Titan, la preţul de 140 milioane de euro, precum şi vânzarea unui teren deţinut de Petrom din zona Străuleşti către Raiffeisen Evolution, la preţul de 90 milioane de euro.

Omul de afaceri Costică Cons­tanda a primit anul acesta, în urma unei decizii a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, o suprafaţă de 2,8 hectare din Satul Francez în schimbul Parcului Bordei şi a anunţat că va dărâma construcţiile exis­tente, urmând să construiască altele noi.

Compania Raptis Kavouras a fost înfiinţată în 1978 şi este deţinută în proporţii egale de doi ingineri constructori din Grecia, Dimitris Raptis şi Kyriakos Kavouras. Firma a dezvoltat, până în prezent, peste 200 de proiecte rezidenţiale în Grecia, totalizând circa 1.000 de apartamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb