A 16-A PIAŢĂ DE ACŢIUNI DIN SUA Noua bursă MIAX Pearl Equities îşi lansează astăzi tranzacţiile

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 septembrie 2020

Noua bursă MIAX Pearl Equities îşi lansează astăzi tranzacţiile

Raport Burton-Taylor: Veniturile burselor americane de acţiuni vor creşte cu 12,9% în 2020, atingând un nivel record

Noua bursă de acţiuni MIAX Pearl Equities, deţinută de Miami International Holdings Inc. (MIH), a fost lansată pentru testare vineri, în SUA, iar tranzacţiile în timp real sunt aşteptate să debuteze astăzi, conform anunţului făcut la finele săptămânii trecute de operatorul bursier.

Prima companie care va fi lansată la tranzacţionare la MIAX Pearl Equities - care a devenit a 16-a piaţă de acţiuni din SUA - este furnizorul de reţele de calculatoare Netgear Inc. (simbol "NTGR"). Alte titluri vor debuta la data de 2 octombrie.

Odată cu lansarea sa, MIAX Pearl Equities se alătură pieţelor options deţinute de MIH, şi anume: MIAX Options, MIAX Pearl şi MIAX Emerald, toate făcând parte din MIAX Exchange Group.

Thomas P. Gallagher, preşedintele-director executiv al MIH, declară: "Prin munca pe care am depus-o pe pieţele noastre options şi prin capacitatea demonstrată de a gestiona iniţiative complexe de tranzacţionare, am stabilit un nivel de încredere cu comunitatea de tranzacţionare care constituie baza pentru succesul pe care îl anticipăm pentru MIAX Pearl Equities. Apreciem în mod special angajamentul membrilor care au participat la testări şi aşteptăm cu nerăbdare lansarea pieţei de acţiuni".

Anterior lansării pieţei, în luna august, Thomas P. Gallagher afirma că MIAX Pearl Equities va fi o bursă transparentă, "o platformă cu taxe reduse, pe care multe firme le-au aşteptat de ceva vreme".

Vineri, după efectuarea testelor pentru lansarea tranzacţiilor cu acţiuni, Douglas M. Schafer Jr., vicepre­şedinte executiv şi director de informaţii al MIAX Pearl, a spus: "Suntem încântaţi că MIAX Pearl Equities se va lansa în mod oficial şi va deveni cea mai nouă piaţă de acţiuni din industrie. Sistemele noastre au avut o performanţă excepţională până acum, în timpul tranzacţiilor de testare.

Suntem dornici ca firmele membre să experimenteze rapiditate în transferurile cu acţiuni pe platforma noastră, odată ce va fi lansată".

Amintim că, recent, a fost lansată şi Members Exchange (MEMX), o nouă bursă de acţiuni din SUA, susţinută de marile firme de pe Wall Street, care sunt clienţi importanţi ai pieţelor tradiţionale New York Stock Exchange (NYSE) şi Nasdaq. Lansarea MEMX a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19, data stabilită iniţial pentru debut fiind 24 iulie. Misiunea noii burse este să îmbunătăţească industria de profil prin inovaţie tehnologică, o complexitate redusă şi taxe mai mici, conform MEMX. Printre investitorii MEMX - piaţă creată în ianuarie 2019 - se numără mari bănci, precum JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, UBG Group AG, dar şi BlackRock Inc., cel mai mare administrator de fonduri din lume.

Iniţial, MEMX va oferi datele sale de piaţă şi va face reduceri mari pentru brokerii care aduc lichiditate, urmărind să câştige teren în defavoarea NYSE (piaţă controlată de Intercontinental Exchange), Nasdaq şi Cboe Global Markets.

Lansarea Members Exchange a urmat debutului recent, în 9 septembrie, al Long-Term Stock Exchange (LTSE), cu sediul în San Francisco, care se concentrează pe companiile şi investitorii ce au o viziune pe termen lung. În prezent, la LTSE pot fi tranzacţionate toate acţiunile cotate pe pieţele din SUA, iar noua platformă aşteaptă listări, sperând că societăţile o vor prefera pieţelor tradiţionale NYSE şi Nasdaq, în condiţiile în care se concentrează pe promovarea creşterii pe termen lung. Long Term Stock Exchange trebuia să fie lansată în primul trimestru din anul curent, însă şi inaugurarea acesteia a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Piaţa LTSE este susţinută de firmele de investiţii din Silicon Valley, iar debutul său a venit în contextul în care startup-urile tehnologice din SUA au dorit de multă vreme să fie revizuit procesul de listare a firmelor.

Debutul celor trei burse de valori noi în Statele Unite ale Americii urmăreşte să reducă din cota de piaţă a giganţilor New York Stock Exchange şi Nasdaq, care au avut beneficii majore de pe urma volumelor mari de tranzacţii din timpul pandemiei de coronavirus.

Burton-Taylor: Veniturile din comisioanele aferente tranzacţiilor cu acţiuni de pe pieţele din SUA vor spori cu 33,6% în 2020

Bursele din SUA sunt aşteptate să înregistreze venituri record din tranzacţiile cu acţiuni în 2020, pe fondul sporirii volumelor de transferuri, conform unui raport realizat de Burton-Taylor International Consulting. Analiza preconizează că veniturile din tranzacţiile cu acţiuni vor creşte cu 12,9% anul acesta, faţă de 2019, la 2,2 miliarde de dolari. Cifra include şi veniturile din furnizarea de date de piaţă şi serviciile de listare.

Conform sursei, veniturile nete din comisioanele aferente tranzacţiilor sunt estimate să totalizeze 906 milioane de dolari în 2020, cu 33,6% mai mari faţă de cele din 2019, care au însumat 677,9 milioane de dolari.

Acelaşi raport anticipează că veniturile din datele de piaţă care au legăturile cu acţiunile de pe pieţele americane vor ajunge la 652,6 milioane de dolari în 2020, în urma unui avans de 4% comparativ cu 2019, în timp ce veniturile din serviciile de listări vor stagna la 660 de milioane de dolari anul acesta.

"Lansarea a trei burse noi pe piaţa deja aglomerată din SUA va avea un impact semnificativ asupra structurii industriei de profil şi a economiei burselor", declară Andy Nybo, director general al Burton-Taylor, menţionând: "Deşi bursele existente sunt bine poziţionate ca să evite ameninţările concurenţiale pe care le prezintă aceşti noi participanţi, bursele lansate recent vor avea un impact considerabil asupra structurii pieţei de capital, generând schimbarea cotelor de piaţă, o complexitate structurală mai mare şi schimbări în practicile de guvernanţă a industriei".

Burton-Taylor International Consulting este parte a TP ICAP Group, care reuneşte participanţi la pieţele financiare, de energie şi mărfuri de la nivel mondial.

MIH şi piaţa de derivate Minneapolis Grain Exchange (MGEX) urmează să fuzioneze, tranzacţia fiind realizată în acţiuni şi numerar. După finalizarea afacerii, MGEX va deveni o subsidiară deţinută integral de MIH, iar MIH va continua să păstreze operaţiunile de tranzacţionare şi clearing derulate de MGEX. Finalizarea afacerii este aşteptată în ultimul trimestru din 2020.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. concurenta e buna, pana la un punct

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb