A fost inaugurată prima ediţie a Festivalului Ambasadelor

Andrei Stan
Cultură / 1 septembrie 2015

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat astăzi, de Ziua Diplomaţiei Române, la festivitatea de inaugurare a primei ediţii a Festivalului Ambasadelor, care a avut loc la Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian", informează un comunicat de presă al instituţiei.

Desfăşurat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, Festivalul Ambasadelor este "un eveniment inedit în peisajul cultural românesc, constând într-o serie de proiecte menite să promoveze, sub sloganul «Open your culture», diversitatea culturală a ţărilor reprezentate prin misiuni diplomatice la Bucureşti", precizează comunicatul.

Festivitatea de inaugurare, desfăşurată în contextul simbolic al Zilei Diplomaţiei Române, a debutat cu mesajul ministrului afacerilor externe, care a subliniat potenţialul Capitalei României, precum şi contribuţia unor astfel de iniţiative de diplomaţie publică şi culturală la dialogul între culturi, între generaţii, între mediul diplomatic şi societatea civilă.

"Ediţia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române este una deosebită nu numai prin consistenţa programului, a temelor abordate, a invitaţilor străini, dar şi prin faptul că prima zi a acestei manifestări tradiţionale - Ziua Diplomaţiei Române, sărbătorită la 1 septembrie - dă startul, în mod simbolic, unui eveniment care se desfăşoară în premieră în peisajul cultural al Capitalei - Festivalul Ambasadelor", a declarat şeful diplomaţiei române.

Ministrul Bogdan Aurescu şi-a exprimat satisfacţia că Festivalul Ambasadelor străine se desfăşoară în acelaşi timp cu Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române. "Am răspuns cu deschidere iniţiativei organizatorilor Festivalului Ambasadelor, Asociaţiei ESCU, întrucât, din activitatea noastră curentă, din relaţionarea specifică cu mediul diplomatic, am fost convinşi că misiunile diplomatice acreditate la Bucureşti, colegii noştri, diplomaţii străini, ni se vor alătura la acest moment important al instituţiei noastre - diplomaţia şi vor aduce, prin participarea cu ceea ce este specific fiecărei culturi reprezentate, un omagiu simbolic capitalei care îi găzduieşte", a evidenţiat ministrul de externe.

"Cu acest prilej, urez tuturor colegilor din Ministerul Afacerilor Externe - din Centrală şi de la misiuni - La mulţi ani de Ziua Diplomaţiei Române, ziua în care sunt recunoscute responsabilitatea şi meritul celor care reprezintă peste hotare interesele naţionale ale României, ale celor care îşi desfăşoară activitatea sub deviza Semper fidelis patriae", a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Festivitatea a continuat cu spectacolul de muzică şi teatru "Sarea Pământului", susţinut de rapsodul popular Grigore Leşe şi coregrafa Liliana Iorgulescu.

Festivalul Ambasadelor va continua până pe 5 septembrie 2015, după un program variat, la care participă peste 50 de ambasade, institute culturale şi organizaţii internaţionale, reprezentând şase continente.

Prima ediţie a Festivalului Ambasadelor, având ca temă "Open your Culture", se desfăşoară în perioada 1 - 5 septembrie în 4 puncte din Capitală (Biblioteca Naţională a României, Parcul Tineretului-Lumea Copiilor, Cinema Studio şi Galeria Galateca), cu participarea a 50 de ambasade străine, institute culturale şi organizaţii internaţionale, care propun activităţi culturale şi artistice (fotografie, proiecţii de filme, pictură, instalaţii, sculptură), demonstraţii şi degustări culinare tradiţionale, spectacole de muzică, dansuri, artizanat, meşteşuguri şi obiceiuri de pe întreg mapamondul, momente pentru copii şi activităţi captivante de diplomaţie culturală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb