A fost înfiinţată Asociaţia de Management al Creanţelor Comerciale

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 6 noiembrie 2007

Companiile Coface, Creditreform şi EOS KSI România au înfiinţat Asociaţia de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC), prima asociaţie profesională pentru companiile din domeniul colectării datoriilor, informează un comunicat al asociaţiei nou create. "Era nevoie de înfiinţarea unei astfel de asociaţii care să se ocupe, în primul rând, de recunoaşterea aces­tei profesii în România şi de a promova regulile de conduită pentru companiile ce activează în domeniul colectării de creanţe", a declarat preşedintele Asociaţiei şi Director General al Coface România, Cris­tian Ionescu.

Scopul principal al AMCC este reglementarea profesiei şi stabilirea unui set de principii etice profesionale ce trebuie respectate de companiile de colectare în relaţia cu debitorii persoane fizice şi juridice.

Asociaţia a elaborat un Cod de Conduită, la standardele internaţionale din domeniu, la care vor trebui să adere toate companiile care doresc să devină membri ai AMCC. Acest cod de conduită promovea­ză transparenţa şi onestitatea şi cele mai înalte standarde profesionale şi etice în acest domeniu. Codul va fi actualizat ori de câte ori va fi necesar de către Asociaţie, care va monitoriza permanent respectarea sa. În situaţia încălcării acestuia, AMCC va adopta măsurile disciplinare necesare, care pot merge până la excluderea membrului care nu a respectat cerinţele etice şi profesionale prevăzute. "Asociaţia are în vedere să elaboreze şi un proiect de lege prin care urmăreşte obţinerea sprijinului Justiţiei pentru activitatea de colectare de creanţe, care este total nereglementată la acest moment, ceea ce face ca recuperarea unei datorii să treneze ani buni", a declarat membrul în Consiliul de Administraţie al AMCC, preşedinte al Creditreform România, Mihaela Mititelu.

Cei trei membri fondatori sunt principalii jucători pe piaţa colectării de creanţe din România, totalizând peste 80 la sută din piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb