Ministrul japonez de interne, Minoru Terada, a demisionat duminică din guvernul condus de premierul Fumio Kishida, informează Reuters. Este a treia demisie din cabinetul de la Tokyo în interval de o lună, potrivit Agerpres.
Agenţia citată apreciază că este o lovitură grea pentru Kishida, care deja era apreciat negativ de opinia publică. Asasinarea fostului prim-ministru Shinzo Abe, în iulie, a expus legăturile vechi între Partidul Liberal Democrat de guvernământ şi Biserica Unificării.
Presa niponă afirmase că premierul se pregătea oricum să îl demită pe Terada. Acesta a fost deja înlocuit cu un fost ministru de externe, Takeaki Matsumoto. După numirea acestuia, Kishida a declarat presei că "baza angajamentului politic este încrederea publicului" şi "ca politician, trebuie să asigur încrederea publicului adunându-mi puterile şi privind în jurul meu".
Un sondaj de opinie efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, înainte de demisia ministrului de interne, arăta că numai 30,5% din cei care au răspuns îl aprobă pe premier - cu 2,6 puncte procentuale mai puţini decât în octombrie, a transmis luni Asahi TV. Mai mult de jumătate - 51% - apreciază nefavorabil prestaţia lui Kishida la precedentele două demisii din guvern, cea a ministrului relansării economice, Daishiro Yamagiwa, şi cea a ministrului justiţiei, Yasuhiro Hanashi.
Terada a fost atacat în mai multe scandaluri legate de finanţare. El a recunoscut că unul din grupurile de susţinători ai săi a depus documente pe care figura evident semnătura unei persoane decedate.
Prim-ministrul a declarat că a acceptat a treia demisie din guvern pentru a acorda prioritate dezbaterii parlamentare, inclusiv privind a doua rectificare bugetară din anul fiscal care se încheie în martie. Întrebat despre demisiile în serie, el a recunoscut: "resimt o răspundere grea".
Yamagiwa a demisionat în 24 octombrie din cauza legăturilor cu Biserica Unificării, iar Kishida a reacţionat, potrivit alegătorilor, cu întârziere şi greoi. A urmat Hanashi, la jumătatea lui noiembrie, după comentarii în care părea să îşi ia în derâdere responsabilităţile, mai exact semnarea ordinelor de execuţie în urma condamnărilor la moarte.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2022, 19:21)
HA HA HA!!!
Ce a anuntat domnul CRETINE PRIN COMENTURI?
Spectacolul tocmai incepe si se incalzeste!!
Se vor face praf PENSIILE NOMINALE CA PUTERE DE CUMPARARE peNOUA MONEDA VIITOAR CIRCULATA!!
Idem cu Romania la recalcularea dupa bula si in circulatie ron tare unde pensii au fost recalculate la 50 bani 100 le 1 leu .... de faceau batranii FOAMETEA si ramaneau restatni la plata impozite, intretinere, taxe etc.
Exact asta urmeaza sa se repeta in Japonia.
Timpul are sa demonstreze cele spuse.
Va supravietui doar cei cu Rezerve valutare si AUR!!!
Restul sunt decimati!
Vor supravietuii si cei ce vor specula creditul cu exituri rapide pentru a nu se arde grav in fata la urmatoarea corectie de credit!!!
Atentie avem bula de CREDIT PE VERTICALA PENTRU JAPONIA!!!
s c cret
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2022, 20:35)
am vrut sa ma imprumut in Yeni japonezi speculind ca yenul va continua sa se prabuseasca !
banca m-a refuzat !
solutii ?