Abia numit în funcţie, noului director Romsilva i se cere DEMISIA

A.B
Miscellanea / 3 iulie 2020

Abia numit în funcţie, noului director Romsilva i se cere DEMISIA

Teodor Ţigan, noul director general al Regiei Naţionale a Pădurilor (Romsilva), este aspru criticat după primul interviu oferit presei în urma numirii sale în funcţia de conducere,conform Monitorul de Cluj.

În loc să declare război Mafiei Pădurilor, noul şef al Romsilva "atacă activiştii de mediu", acuză senatorul USR de Cluj Mihai Goţiu. El spune că "hoţia pune frână dezvoltării economiei româneşti, nu oamenii care luptă să o oprească", criticându-l pe Ţigan pentru declaraţiile potrivit cărora directorul Romsilva spune că "90% din ONG-urile care trag semnale de alarmă sunt anti-româneşti".

"România are păduri foarte bune din punct de vedere calitativ"

"Vreau să precizez ceva ce e recunoscut de multă lume în domeniu, dar nimeni nu vrea să spună: 90% din aceste organizaţii sunt anti-româneşti! Adică sunt plătite cu bani din afară pentru a pune frâne dezvoltării economiei româneşti! De ce să exploatăm pădurile României? De ce să nu lăsăm lemnul să putrezească în păduri? România are păduri foarte bune din punct de vedere calitativ, duse la un ciclu de producţie la 120-140 de ani, cu lemn excepţional, ceea ce face o concurenţă enormă", a declarat Teodor Ţigan, în primul său interviu.

"Alo, domnul director Romsilva! Furtul de lemne nu e «dezvoltarea economiei româneşti», ci a mafiei. Pierdem, anual, sute de milioane de euro (chiar peste un miliard de euro) din cauza hoţiei din păduri. Asta fără a vorbi de pagubele conexe, aproape imposibil de cuantificat economic. Aţi fost pus şef la Romsilva ca să vă luptaţi cu hoţii, nu cu activiştii de mediu!", îl avertizează Goţiu pe Ţigan, proaspăt numit în fruntea Romsilva.

Teodor Ţigan a fost întrebat dacă nu este mai rentabil, pentru Austria de exemplu, să exploateze lemnul din România şi să îşi păstreze pădurile. Şeful Romsilva a negat această ipoteză, explicând că austriecii au "milioane de metri cubi de lemn provenit din doborâturi, furtun". Cum Austria nu are ce face cu asemenea cantităţi, "plăteşte organizaţii care să îi facă României anti-reclamă", este de părere Ţigan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. propun sa fie inlocuit cu vicele PNL de la Vrancea, parca

    asa are timp sa termine si bacu-ul 

    exact ca in vorba: hotul striga hot!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb