Tarifarea apelurilor primite ar putea fi implementată peste 5 - 6 ani, odată cu trecerea la reţelele de generaţie viitoare. Deocamdată această metodă este privită cu reticenţă în ţara noastră.
"Modelul de tarifare recomandat de Comisia Europeană pentru toate ţările ar duce tarifele de interconectare către zero, după modelul din Statele Unite. Modelul american
O altă problemă ar fi pentru clienţii marilor companii de telefonie mobilă care deţin cartele preplătite că ar trebui să plătească pentru apelurile primite, nefiindu-le convenabil să rămână fără credit din cauza acestei practici. Probleme pe care le vizează comisarul european, Viviane Reding, nu sunt adresate ţării noastre", a declarat Dan Georgescu pentru ziarul Bursa.
Domnia sa a mai prezentat poziţia susţinută de ANRCTI (Autoritatea Naţională pentru Reglementare În Comunicaţii Şi Tehnologia Informaţiei) în cadrul ERG (European Regulator Group) pe tema proiectului de recomandare a Comisiei Europene cu privire la tarifele de interconectare cu reţelele de telefonie mobilă.
"România susţine în cadrul ERG poziţia comisarului european, Viviane Reding, aceea că tarifele pentru terminarea apelurilor în reţelele de telefonie mobilă trebuie să scadă. În România, ANRCTI a stabilit tarife bazate pe costuri, dar am constatat că în multe ţări europene tarifele întârzie să scadă, ceea ce este în dezavantajul operatorilor români. Nu dorim ca operatorii noştri să plătească pentru apelurile terminate în străinătate mai mult decât primesc pentru apelurile terminate în reţelele naţionale şi de aceea am cerut ERG să susţină aplicarea unor modele de calcul care să refelecte costurile unui operator eficient," a arătat Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI.