Abia peste 5 sau 6 ani am putea lua în calcul tarifarea apelurilor primite

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 iunie 2008

Tarifarea apelurilor primite ar putea fi implementată peste 5 - 6 ani, odată cu trecerea la reţelele de generaţie viitoare. Deocamdată această metodă este privită cu reticenţă în ţara noastră.

"Modelul de tarifare recomandat de Comisia Europeană pentru toate ţările ar duce tarifele de interconectare către zero, după modelul din Statele Unite. Modelul american are o serie de avantaje. Se bazează pe acorduri bilaterale între operatori, care decid să nu plătească la interconectarea între reţele. Tarifele care se practică în State Unite şi Asia au demonstrat că sunt mai mici decât cele care se practică la ora actuală în Europa, tariful pe minut este mai mic şi traficul de date este mai mare. Acest model va fi putea fi aplicat în ţara noastră odată cu implementarea reţelelor de generaţie viitoare, care schimbă complet interconectarea. Nu se va mai ţine cont de tarifarea la minut, ci de volumul de date. Reţelele de acest tip se bazează pe fibra optică, fiber to the home. Numai în acel moment vom aplica şi noi acest sistem.

O altă problemă ar fi pentru clienţii marilor companii de telefonie mobilă care deţin cartele preplătite că ar trebui să plătească pentru apelurile primite, nefiindu-le convenabil să rămână fără credit din cauza acestei practici. Probleme pe care le vizează comisarul european, Viviane Reding, nu sunt adresate ţării noastre", a declarat Dan Georgescu pentru ziarul Bursa.

Domnia sa a mai prezentat poziţia susţinută de ANRCTI (Autoritatea Naţională pentru Reglementare În Comunicaţii Şi Tehnologia Informaţiei) în cadrul ERG (European Regulator Group) pe tema proiectului de recomandare a Comisiei Europene cu privire la tarifele de interconectare cu reţelele de telefonie mobilă.

"România susţine în cadrul ERG poziţia comisarului european, Viviane Reding, aceea că tarifele pentru terminarea apelurilor în reţelele de telefonie mobilă trebuie să scadă. În România, ANRCTI a stabilit tarife bazate pe costuri, dar am constatat că în multe ţări europene tarifele întârzie să scadă, ceea ce este în dezavantajul operatorilor români. Nu dorim ca operatorii noştri să plătească pentru apelurile terminate în străinătate mai mult decât primesc pentru apelurile terminate în reţelele naţionale şi de aceea am cerut ERG să susţină aplicarea unor modele de calcul care să refelecte costurile unui operator eficient," a arătat Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb