ABN Systems International lansează primul IPO din Piaţa AeRO

G.U.
Piaţa de Capital / 10 decembrie 2021

ABN Systems International lansează primul IPO din Piaţa AeRO

ABN Systems International, unul dintre liderii pieţei de accesorii telecom şi produse Smart Home din România, care deţine brandul de accesorii IT&C şi produse Smart Home, Tellur, lansează o Ofertă Publică Iniţială pentru vânzarea a 7,73 milioane de acţiuni, reprezentând un free float de 30%, conform unui comunicat remis redacţiei.

Prospectul de ofertă şi admitere la tranzacţionare a fost aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar oferta publică iniţială începe miercuri, 15 decembrie. Demersurile pentru oferta premergătoare listării şi pentru procesul de listare sunt realizate împreună cu TradeVille, în calitate de Intermediar Autorizat. Toate detaliile necesare subscrierii în ofertă (inclusiv pentru deschiderea unui cont de tranzacţionare 100% online) se găsesc aici.

În urma închiderii cu succes a ofertei în acord cu Prospectul aprobat de ASF, ABN Systems va solicita admiterea la tranzacţionare a acţiunilor pe Segmentul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), fiind prima companie din domeniul IT&C care vine la Bursă în urma unei oferte publice iniţiale, totodată fiind prima ofertă de acest tip de pe piaţa AeRO a BVB.

Potrivit sursei citate, compania a înregistrat venituri totale de 50,1 milioane de lei (10,22 milioane de euro), în primul semestru (S1) din 2021, în creştere cu 35%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Principalul motor de creştere a fost reprezentat de vânzările pe pieţe internaţionale, pe 4 continente, inclusiv ale brandului Tellur, care au ajuns să reprezinte peste 52% din totalul cifrei de afaceri în primele şase luni ale acestui an, în creştere puternică faţă de finalul anului trecut, când ponderea vânzărilor la export era cu puţin peste o treime.

Profitul net al ABN Systems s-a situat la 2,44 milioane de lei (480.000 de euro), în primul semestru din 2021, fiind de peste 8 ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului precedent. De asemenea, în primul semestru al acestui an, vânzările pe pieţe externe au crescut cu 114%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 26 de milioane de lei (5 milioane de euro).

Prin această atragere de finanţare de pe piaţa de capital, ABN Systems are în plan dezvoltarea accelerată pe pieţele externe şi consolidarea poziţiei pe piaţa autohtonă, prin accesarea unor noi nişe de business. Compania a investit în ultimii ani în infrastructura de business, astfel încât aceasta să fie adaptată la toate provocările pieţei, permiţând astfel creşterea accelerată a acesteia pe pieţele externe, unde este deja prezentă şi consolidarea poziţiei pe piaţa locală, se menţionează în comunicat.

Pe lângă brandul propriu Tellur (creat în 2015 şi ale cărui vânzări sunt în ascensiune, deopotrivă pe plan intern şi pe pieţele externe), ABN Systems are parteneriate pe termen lung cu branduri de renume mondial, între care se numără Poly (ex. Plantronics şi Polycom), Panasonic, EPOS (ex. Sennheiser), Logitech şi altele.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Daaa, așa se vine pe bursa, IPO - un mare bravo, costa mai mult dar stai în fata !

    Am si un mare minus: profit margin 5%, deci oamenii vor sa facă marketing agresiv ca sa crească volumul pe o piața de nisa. Greu ! 

    1. afacere complet plafonata,stagneaza de 3 ani la toate capitolele

      marja mica si pana acum 

      vin sa ia banii de la investitori ca sa-si plateasca dividendele din urma,deja rapartizate 10 milioane lei(pag.13 din prospect) exact cum a facut CC,CLAIM 

      OMG ai 1 milion cash si faci IPO pe minim 30 si ti-ai repartizat deja dividende de 10 milioane 

      vii in conditiile astea sa-mi spui ca vrei sa cresti?la cine te referi,la conturile tale personale? 

      restul de banii ii naga sa creasca artificial afacerea,cu marje si mai mic de 5% cat au acum 

      ca apoi sa se premieze cu SOP sau descarcare in piata 

      hai s-auzim ca asta e hate,ca nu ne plac firmele romanesti care vor sa se afirme 

      pai cum sa se afirme cand ei sunt rupti pe partea de cash si le ies ochii din orbite cand vad venind cashul din IPO ca sa intre dividend in contul lor 

      pana acum nu ai luat dividendul de ani de zile ca nu aveai de unde,afacerea nu produce cash la asa marje 

      acum vrei un munte de bani sa-ti dai si apoi spui ca nu mai ai de unde da si altora dividend,sa ia'gratuite' 

      pai sunte growth sau nu mai suntem?

      pe ce piata mai vedeti asa ceva?! 

      Situatiile financiare AROBS arata mai bine.

    Adica firma asta are profit doar pe hartie?!? De ce nu au scos dividentele pana acum daca aveau bani reali profit? Bagi banii tai si cumperi actiuni si ei iau banii 10 chenzine si 16 lichidari. Pe urma se vede profitul real care se evapora.

    Astia fac misto de lume?Vor sa vina la PER 27 la pretul minim cu o afacere care de ani de zile balteste.Si o treime din bani si i trag majoritarii pentru profiturile nerepartizate din trecut?Pai de ce nu le ati impartit cu noi smecherilor?Le vreti din banii fraierilor?

    m-am uitat si eu in diagonala pe prospect. la prima citire pare mai mult o incercare de salvare a unui business care nu isi poate asigura un cash-flow sustenabil, fara sa intru in amanunte. o sa mai citesc in zilele ce urmeaza, dar nu imi pare o oferta in care sa bagi bani.

    Evident ca s-au chinuit la ultimile doua plasamente private(Fischer parca si ultimu cu Agricultura) anuntate ca real succes (inchise anticipat ca oricum nu mai aducea nimeni bani...si Bonas tot anticipat a fost inchis by the way)...ramane de vazut la listare..acest IPO e doar un alt artificiu(de altfel este prezentat cu trambite ca o premiera)prin care de aceasta data sa se chinuie sa ia banuu la cat mai multi gushteri, dupa cum spunea colegul de mai sus o afacere PLAFONATA, nu neaparat rea dar foarte scumpa pentru proiectia viitoare...pronostic personal: va fi inchis la pret minim si cu ajutorul unor institutionali (care din "respect" pt Tradeville vor ajuta la finalizarea acestui IPO)...aveti grija de banii vostri..PS Domna Biciu de la Tradeville nu degeaba a plecat din pozitia de conducere, banuiesc ca principiile dansei nu mai puteau converge la noua politca a Tradeville(tactica pamantului parjolit)..mare grija ce faceti cu banii vostri...

    1. Da, plecarea doamnei Biciu a fost nu atat o surpriza, in sinea ei, cat ce a declarat cand a plecat, iar cine stie sa citeasca printre randuri o sa inteleaga repede-repejor ca a vrut sa nu mai aiba de a face cu cloaca aia insalubra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb