ACEBOP:  "Suntem în alertă de două zile, porcii ajunşi în Republica Moldova acum patru zile, nu mai sunt buni astăzi!"

A.C.
Companii / 11 decembrie 2017

"Suntem în alertă de două zile, porcii ajunşi în Republica Moldova acum patru zile, nu mai sunt buni astăzi!"

Asociaţia Crescărorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care Republica Moldova a respins transportul, cu 200 de capete porcine, din motive comerciale, explicând că au interdicţie să primească porci din UE, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Transportul cu 200 de capete porcine a primit permisiunea din partea DSVSA Vaslui pentru trecerea spre Republica Moldova, informează comunicatul.

Reprezentanţii asociaţiei au transmis: " ACEBOP îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care ţara vecină înţelege să comunice informaţii importante în relaţiile comerciale dintre România şi Republica Moldova - mai ales când este vorba de animale vii! Oare nu sunt suficiente fondurile pe care le plătim Moldovei să se pună la punct?".

Mary Pană, preşedintele ACEBOP a declarat: "Suntem în alertă de două zile pe fondul situţiei revoltătoare din vama Albiţa unde s-a blocat un export de porci, fără a se lua în considerare ce se întâmplă cu animalele din camion. Ca urmare, din cauza unui vid legislativ şi a unui sistem informatic care nu permite redirecţionarea animalelor, circa 200 de porci se află în situaţia de a muri de frig, foame şi sete, cu pierderi însemnate pentru fermierul român. În urmă cu 4 zile acelaşi fermier a mai făcut un transport de porci în R. Moldova. Nu înţeleg cum este posibil ca în doar câteva zile porcii proveniţi din acelaşi lot, de la acelaşi furnizor să nu mai fie acceptaţi pentru livrare pe teritoriul ţării vecine" .

"Este vorba despre un ordin apărut peste noapte, care nu a fost adus la cunoştinţă autorităţilor din România", au susţinut reprezentanţii asociaţiei.

ACEBOP a contactat toate instituţiile responsabile şi a solicitat intervenţia de urgenţă a domnului Ministru Petre Daea pentru rezolvarea acestui caz.

Preşedintele ACEBOP a adăugat: "Suntem deja asaltaţi de întrebări din partea ONG-urilor, pentru că vorbim aici de bunăstarea animalelor şi felul în care sunt tratate pe timpul transportului. Fermierul nostru este disperat că nu reuşeşte să înţeleagă ce se intâmplă, animalele fiind blocate între cele două graniţe. În acelaşi timp, autorităţile române spun că sistemul informatic TRACES nu permite reorientarea animalelor pe traseul spre un abator din România în vederea abatorizării. Până la această oră, nu avem o rezolvare, situaţia ne depăşeste. Ştim că animalele au fost totuşi descărcate în vama românească. Încercăm să rezolvăm problema alături de autorităţi, dar multe telefoane sunt închise, responsabilitatea pare o noţiune greu de înţeles. Să nu uităm totuşi că sunt porcii României, care se află pe teritoriu românesc".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb