ACEST ARTICOL ESTE UN PAMFLET ŞI VĂ RUGĂM SĂ NU NE DAŢI ÎN JUDECATĂ PENTRU EL Doctor Felix analizează, dar cu ce?

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 5 mai 2011

Dan Voiculescu

Dan Voiculescu

Doctor Felix s-a şucărit pe Evenimentul zilei c-a publicat mărturiile lui Stelian Negrea despre despăgubirile de o sută de mii de euro pe care, prin contractele de prestări servicii, trebuie să le plătească ziariştii de la trustul media Intact (al fiicelor sale), în cazul că ar discredita conducerea actuală ori viitoare a Intact.

Doctor Felix s-a trezit să dea un Comunicat de la biroul lui de senator de Bucureşti, în care ameninţă Evenimentului zilei că-i va cere daune de un milion de euro.

Las la o parte că în Comunicat este scris "Evernimentul Zilei"; mă întreb, în schimb, de ce doctor Felix ameninţă ziarul, iar nu pe Stelian Negrea?!

"Analizez posibilitatea de a solicita în justiţie daune de 1 milion de euro de la Evernimentul Zilei, sumă pe care o voi dona Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului", scrie în Comunicat.

Oare ce are de analizat?

Te-a defăimat?

Dă-l în judecată!, gata!, ce să mai analizezi?!

Ai cu ce?

Dacă aveai cu ce, atunci ai fi observat că ca senator (asta-i o cacofonie care chiar mi-a plăcut, nu ca altele involuntare!), Comunicatul că ai vrea să ceri despăgubiri de la un ziar pică dezastruos a doua zi după Ziua Mondială a Libertăţii Presei, ceea ce-ţi dis-creditează calitatea de politician.

Dă-te-n judecată!

Comunicatul este dat a doua zi după înaintarea Proiectului de Lege a Presei, care cuprinde doar cinci articole, între care, primul spune:

"Art. 1 - (1) În România, presa este liberă. Orice formă de cenzură este intrezisă.

(2) Constituie cenzură orice formă de interzicere sau împiedicare, inclusiv pe cale judecatorească, de publicare a unui material jurnalistic, în intregime sau în parte, într-o singură apariţie sau în serial."

Analizează asta!...

Poţi?

Doctor Felix scrie:

"Nu ştiu ce contract avea cu Trustul Intact, dar, în mod evident, eu nu sunt parte în acel contract. Folosirea numelui meu în acest articol este o manipulare flagrantă."

Adică cum nu ştii?

E dat în facsimil, în ziarul pe care vrei să-l dai în judecată.

Deci, ştii.

Acolo scrie:

"Sub sancţiunea de daune interese în valoare egală cu 100.000 Euro, în cadrul Termenului Contractului şi, ulterior, în perpetuu, Prestatorul, respectiv Persoana Cheie, în mod independent, se obligă să nu discrediteze prin declaraţii sau orice altă atitudine ori modalitate, individual sau colectiv, persoanele din conducerea actuală sau viitoare a Beneficiarului sau pe Beneficiar ori Afiliaţii Beneficiarului ori altă companie care face parte generic din "Trustul Intact" sau persoanele din conducerea actuală sau viitoare a acestor companii".

Dacă ai avea cu ce, atunci ai analiza ce înseamnă absurda noţiune de "persoanele din conducerea prezentă sau viitoare".

Hai să te scutesc!

Din "conducerea viitoare" pot face parte orice persoane, inclusiv Traian Băsescu.

Ce-ar fi să-ţi amendezi Intactul, la neşfârşit, - cum zice careva, ceva de Băsescu, pac!, 100 000 de euro, până la faliment?

Am o bănuială că Intact şi avocaţii săi nu s-au gândit la asta.

Ce crezi?

Ai cu ce?

"Legea presei trebuie să aibă în vedere faptul că în România mass-media este doar parţial liberă, conform Freedom House, iar nu temerile politrucilor PDL care nu ştiu cum să mai oprească vocile critice la adresa unei guvernări abracadabrante". (Fragment din alt Comunicat al Partidului Conservator, dat tot ieri).

NOTĂ

Conform Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Voiculescu a fost recrutat de Securitate în februarie 1970, sub numele conspirativ "Mircea". Trei ani mai târziu, Dan Voiculescu ar fi fost recrutat în reţeaua Directiva a III-a, sub numele conspirativ "Felix".

Instanţa supremă a decis definitiv, la 10 martie 2011, că Dan Voiculescu, fondator al Partidului Conservator şi vicepreşedinte al Senatului, a colaborat cu Securitatea, folosind numele de cod "Felix" şi "Mircea".

Conform blogului său, Dan Voiculescu este doctor în economie.

De aici, rezultă, prin combinare, apelativul de "doctor Felix", conducând la regretabila confuzie că ar exista, în Bucuresti, o stradă care să-i poarte numele.

Nu, strada Doctor Felix a fost denumită aşa după Iacob Dimitrie Felix (n. 6 ianuarie 1832 , Horschitz (Horice v Podkrkono¹í), Boemia (azi în Republica Cehă) - d. 19 ianuarie 1905, Bucureşti), care a fost un medic român de origine austriacă, membru titular (de la 30 iunie 1879) şi vicepreşedinte al Academiei Române (1885-1886).

Adică, este un nume onorabil.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Apoi Domn' MAKE, eu zic sa dati un draft din contractul asta putin modificat si lu' Domn' Gogoasa Machedneasca de la numita Birfa cu Valuri Bucuresti. Sa il semneze el cu el.Poate nu e de acord cu vreo clauza si ..........pleaca :))...Ar fi atunci util si Felix la ceva nu?!?!?!

    1. Voiculescu va triumfa.

    Ca ca , PRESAR , da,da; preseaza Make in toate felurile si cu toate ocaziile, Make ar trebui sa nu se mai planga de libertatea presei in Romania. 

    Libertatea este necesitatea inteleasa ! sau intelegerea necesitatii; parca asa suna o definitie, iar "libertatea" presei inteleasa de presari in Romania ( nu de toti, de Make , da!) cateodata este doar cea care ti-ar da voie sa dai in cine vrei/ crezi tu ca trebuie, cand trebuie si mai ales pentru cine/ ce trebuie. 

    Din pacate avem atatea exemple edificatoare !.

    Cat despre Motanel, probabil ca o fi avut omul Revirimentul zilei; o fi fost o scanteiere, dar nu l-a ajutat gramatica, a abuzat si el un pic; iarta-l. 

    gafa,dn.Mache.acel "ziarist "nu poate fi dat in judecata.el nu a tiparit nimic. [de Moraru ce zici ?deontolog ?el i-a pus la pamant pe toti ] S.N.e labil psihic.vezi aparitiile lui la RTV,A1,A3.pe prb.de economie.un balbait incoerent.....etc.asa ca ....MAI INCERCATI .

    sunt o consecinta a luptei politice. asta este dedesubtul acestor articole

    Subtila , ascutita si veninoasa "sulita" lui Make din titlu : ....., dar cu ce?.

    credeti ca romanii vor lua in seama oamenii vanduti lui basescu? stim cu totii ca negrea asta a facut. pentru bani. asa ca, romanii sunt alaturi de voiculescu!!!

    1. Nu vedeti cat venin are in el acest varan care raspunde la numele de felix?O sa se inece cu propriul venin.Cine e alaturi de un denuntator si un hot?Poate oameni tot ca el.

    Il sustin pe Voiculescu fiindca ne-a demonstrat ca este de parte romanilor, iar neprofesionistii nu-si au locul langa el...

    Numele de felixx nu i se potriveste , ii asa ca un nick , ii trebe cica daune de 1 mil . la ce .. cica ca sa o donezee... ma lesi ....ce interesant is la stia cu bani care nu mai au ce face cu ei si zic m-ai facut , plateste ca io dau la nevoiasi ... hai sa fim seriosi nici un cent ,nici macar 10 % din cat au nu doneaza , da pt ca se simte , ...oare nu vor sa elimine pe alti , sa elimine posibila concurenta .... un misel cu prea multa libertate care si o impune .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb