ACIBADEM a deschis al 10-lea spital în Istanbul şi al 24-lea în lume, după o investiţie de 200 milioane de dolari

G.D.
Companii / 7 octombrie 2022

ACIBADEM a deschis al 10-lea spital în Istanbul şi al 24-lea în lume, după o investiţie de 200 milioane de dolari

Acibadem Healthcare Group continuă să crească rapid. Grupul tocmai a inaugurat Acibadem Ataşehir - al 10-lea spital din Istanbul şi al 24-lea din lume, conform unui comunicat remis redacţiei. Spitalul Acibadem Ataşehir, care a costat aproximativ 200 milioane de dolari, se remarcă prin arhitectura sa unică, tehnologia medicală avansată şi sistemele digitale dezvoltate exclusiv de grup în domeniul managementului sănătăţii.

Potrivit sursei citate, în noul şi impresionantul spital Acibadem, atrag atenţia Departamentul de Pediatrie datorită designului său unic, prietenos cu copiii, care include numeroase zone de joacă, Departamentul de Ginecologie datorită conceptului aproape science fiction care permite unor camere de internare aparent obişnuite să se transforme rapid în săli de naştere, şi Departamentul de Oncologie cu toate serviciile integrate, abordarea sa multidisciplinară şi cele mai bune tehnologii disponibile la nivel mondial.

Acibadem Healthcare Group este un lanţ global care operează spitale sau clinici în 5 ţări - Turcia, Bulgaria, Macedonia, Serbia şi Olanda - şi are reprezentanţe oficiale în alte zeci de state, printre care şi România, unde există 5 birouri Acibadem în care pacienţii pot primi sprijin pentru a ajunge în spitalele din Istanbul. Acum, odată cu deschiderea spitalului de ultimă generaţie Acibadem Ataşehir, grupul continuă să-şi extindă gama largă de servicii medicale. Servicii medicale la care apelează an de an mii de români - îndrumaţi de echipele de reprezentanţi din birourile oficiale aflate în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa, pacienţii din România merg la spitalele Acibadem în special pentru tratamente oncologice, pachete complete şi personalizate de check-up, tratamente ultramoderne FIV, operaţii robotice şi de pionierat efectuate cu tehnici ultraperformante de medici cu merite recunoscute la nivel mondial.

Fiind cel mai recent care şi-a deschis porţile, Spitalul Acibadem Ataşehir se remarcă în special pentru infrastructura digitală integrată care serveşte drept nod central pentru sistemele de management al sănătăţii, personalul medical cu înaltă experienţă şi tehnologia sa avansată pentru diagnosticare şi tratamente, subliniază sursa citată.

Acibadem Ataşehir oferă tratamente în toate ramurile medicinei, dar oferă o îngrijire specială pacienţilor pediatrici, ginecologici şi oncologici. Datorită designului şi caracteristicilor unice ale spitalului, siguranţa şi satisfacţia pacientului sunt menţinute la cel mai înalt nivel pe parcursul întregului proces, de la diagnostic la tratament. Spitalul dispune de 153 de camere pentru pacienţi, 298 de paturi, 10 săli de operaţie pentru intervenţii chirurgicale, 1 sală de operaţie FIV, şi săli de intervenţii chirurgicale minore, endoscopie/colonoscopie şi angiografie.

Construit pe o suprafaţă interioară de 65.000 mp, spitalul cu 15 etaje este foarte apreciat pentru caracteristicile sale "Eco-Friendly" şi "Smart Building", primind astfel statutul LEED Gold.

Construită într-o clădire separată, Secţia de Pediatrie întinsă pe 2 etaje creează un mediu prietenos prin arhitectura, care îi ţine pe copii amuzaţi cu activităţi şi zone de joacă şi le distrage atenţia de la atmosfera de spital. Departamentul de Pediatrie funcţionează 24 de ore din 24 cu medici specialişti din toate secţiile şi subramurile medicale. Camerele de consultaţii sunt situate lângă intrarea în policlinică cu acces direct separat pentru copiii cu febră şi infecţii. Pentru analize de sânge şi vaccinări, copiii şi familiile acestora pot vizita unitatea dedicată fără a intra în policlinică. În plus, pentru a satisface dorinţele jucăuşe ale copiilor, există un carusel colorat chiar în faţa clădirii de pediatrie pentru ca aceştia să se bucure de timpul lor şi să se distreze în timpul şederii lor la spitalul Acibadem.

La Acibadem Ataşehir, Policlinica de Obstetrică şi Ginecologie este situată la parter şi este formată din Unitatea de Oncologie Ginecologică, un Centru FIV şi Centrul de Perinatologie. Spitalul, cunoscut pentru serviciile sale de clasă mondială pentru viitoarele mame, a fost proiectat astfel încât toate procedurile privind naşterea şi travaliul să fie finalizate la un singur etaj şi, astfel, să asigure că pacientele vor primi asistenţă în cel mai rapid şi mai convenabil mod. Totul este gândit pentru a sprijini pacientele - de la camerele de internare care se transformă rapid în... sală de naştere graţie unui pat multifuncţional, până la fotoliile comode special gândite pentru ca mamele să alăpteze cât mai uşor. Rezervele care devin repede săli de naştere sunt echipate cu toate cele necesare, inclusiv oxigen, şi există chiar şi infrastructura pentru incubatorul bebeluşului, cu toate cele necesare într-o secţie de neonatologie.

Clinica de Oncologie a fost concepută special pentru nevoile pacienţilor care urmează tratamente oncologice şi poate fi accesată prin intrarea proprie separată; este deservită de o echipă de specialişti cu experienţă, folosind o abordare multidisciplinară. În clinică există în total 34 de unităţi de tratament cu chimioterapie, dintre care 30 sunt în regim ambulatoriu şi 4 pentru internări, toate dotate cu sisteme tehnologice avansate de diagnostic şi tratament, subliniază sursa citată.

Spitalul Acibadem Ataşehir îşi întâmpină vizitatorii cu o lucrare de artă digitală la intrarea sa principală, opera de artă fiind creată special prin... prelucrarea datelor. Coordonatele digitale ale 145.580 de bebeluşi născuţi în spitalele Acibadem au fost folosite pentru a proiecta o piesă de artă inspiraţională pentru spital de către artişti celebri de artă digitală - fraţii Hakan-Suleyman Yilmaz, care sunt foarte apreciaţi pentru lucrările lor în Turcia. În opera artiştilor numită "Nou-născut", fiecare nou-născut este reprezentat printr-un simbol de floare în funcţie de luna în care s-a născut. Piesa de artă nu se va limita la bebeluşii născuţi în trecut, ci de acum înainte fiecare copil născut în Acibadem îşi va lua locul în opera de artă ca propria sa floare nouă. În acest fel, opera de artă este artă digitală "vie", se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. la noi spitalele de costa atat de mult

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb