ACL: "Scăderea CAS poate echilibra economia"

Macroeconomie / 16 august 2014

ACL: "Scăderea CAS poate echilibra economia"

Scăderea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească, susţin reprezentanţii Alianţei Creştin-Liberale (ACL), într-un comunicat remis ieri Agerpres.

"Faptul că Victor Ponta nu are la această oră soluţii de compensare a acestei scăderi în colectare nu absolvă Guvernul de responsabilitatea de a găsi surse de finanţare pentru a sprijini o măsură economică benefică pentru economia românească. Este datoria guvernării să găsească soluţii pentru o mai bună gestiune a colectării veniturilor la bugetul de stat, după cum este datoria puterii aflată la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare şi control, evaziunea fiscală. Reamintim faptul că, în guvernarea Ponta, evaziunea a atins cote record în ultimii 10 ani", se arată în documentul citat.

ACL îi reproşează preşedintelui Traian Băsescu faptul că, în declaraţiile de joi seară, a acuzat partidele de comportament electoral, în timp ce însuşi şeful statului "îşi păstoreşte propriul partid în alegeri şi exprimă public opţiuni de vot".

"Domnul preşedinte Băsescu atacă opoziţia pentru că propune o măsură care are drept principiu călăuzitor relaxarea fiscală, scăderea poverii fiscale a mediului privat din România. Atât PNL, cât şi PDL, astăzi membri ai aceleiaşi alianţe, au avut în propriile programe de guvernare măsura scăderii CAS. Preşedintele acuză, deci, consecvenţa în a propune României măsuri echivalente cotei unice care au produs efecte benefice în economia românească", transmit reprezentanţii alianţei.

Politicienii ACL consideră că şi eliminarea taxelor suplimentare poate relansa economia (taxa pe stâlp, acciza la combustibili etc).

"Atât PNL, cât şi PDL au militat activ pentru eliminarea lor, în timp ce preşedintele Băsescu susţinea, cu numai câteva luni în urmă, că taxa pe stâlp este bună. Principiile economice fundamentale ale dreptei au fost întotdeauna relaxarea fiscală şi stimularea economică pentru o mai bună colectare. CAS realizează exact această relaxare. Chiar şi domnul preşedinte admite că suprataxarea a frânat economia României. Fiind, însă, implicat într-o competiţie electorală la care participă prin candidaţii partidului său, PMP, preşedintele probabil că a uitat. Este o dovadă de şi mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD şi să-l acuzi de populism electoral", mai menţionează sursa citată.

Alianţa Creştin-Liberală a fost fondată în 22 iulie, între PDL şi PNL. Pe 26 iulie, PDL a votat fuziunea cu Forţa Civică, partid condus de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. ACL este condusă de co-preşedinţii Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, liderii PDL, respectiv PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb