Acţionarii SIF Transilvania au respins eliminarea pragului de deţinere şi modificările Actului Constitutiv

M.G.
Piaţa de Capital / 11 mai 2020

Acţionarii SIF Transilvania au respins eliminarea pragului de deţinere şi modificările Actului Constitutiv

În comunicatul SIF 3 nu se face însă nicio referire la propunerile de modificare şi completare înaintate de gruparea Andănuţ-Frăţilă-Moldovan

Actualizare - Gruparea Frăţilă: "Hotărârea semnată de Fercală este un document semnat în fals ce nu produce efecte juridice"

Cei patru membri ai CS de la SIF Transilvania susţin că documentul privind deciziile AGEA a SIF Transilvania de astăzi, publicat pe site-ul societăţii, "este un document semnat în fals, ce nu produce efecte juridice", potrivit unui un comunicat remis BVB.

Mihai Fercală şi Ştefan Szitas "au blocat în mod fraudulos, prin sistemul informatic de vot al societăţii, accesul acţionarilor la exprimarea votului" cu privire la propunerile de modificare şi completare a Actului Constitutiv înaintate de gruparea Frăţilă, spun cei patru.

Asta în condiţiile în care se pare că acţionarii nu au avut pe ordinea de zi propunerea de modificare şi completare a Actului Constitutiv înaintată de gruparea Andănuţ-Frăţilă-Moldovan. La baza absenţei stă o decizie a Directoratului, datată 27 aprilie, care argumenta că (i) data termenului de completare a ordinii de zi a AGEA din 11 mai a expirat în data de 27 aprilie, la ora 10:00 - înainte de solicitarea de completare a ordinii de zi transmisă de gruparea Frăţilă - şi că (ii) prin sentinţa nr. 309/10.04.2020 a Tribunalului Braşov a fost admisă, pe calea ordonanţei preşedinţiale, "cererea formulată de SIF Transilvania, în contradictoriu cu pârâţii Andănuţ Crinel Valer, Moldovan Marius Adrian, Frăţilă Mihaela, Frăţilă Irina-Elena, Cociu (fostă Frăţilă) Maria-Alexandra şi societatea Mamaia North Investments S.A., iar pe cale de consecinţă s-a dispus suspendarea punerii în aplicare (executare) a cererii de convocare a AGEA SIF Transilvania înregistrată la reclamantă sub nr. 2016/11.03.2020 formulată de pârâţi, până la soluţionarea litigiului asupra fondului cererii în justiţie având ca obiect «constatare şi reţinere abuz de minoritate, constatare nulitate absolută a cererii de convocare AGEA»".

Pe acest fond, Andănuţ, Moldovan, Frăţilă şi Petria susţin că, "cererea de convocare a AGEA a făcut obiectul raportului curent nr. 2098/12.03.2020", iar "motivaţia juridică avansată de dnii. Fercală Mihai şi Szitas Ştefan în data de 27.04.2020, de «revizuire a Convocatorului AGEA» nu are temei legal". Aceştia motivează spunând că la data respectivă Fercală şi Szitas nu erau reprezentanţi legali ai SIF Transilvania şi "hotărârea pronunţată în dosarul 970/62/2020 nu producea efecte juridice asupra convocatorului AGEA deja publicat în MOF la data pronunţării hotărârii de suspendare a cererii de revocare".

Membrii grupării Frăţilă mai susţin că în dosarul respectiv, în data de 10.04.2020, instanţa a suspendat cererea de convocare a AGEA solicitată însă suspendarea "nu produce efecte juridice" având în vedere că cererea a fost deja transpusă de Directorat în data de 8.04.2020 şi publicată în MOF din 10.04.2020.

Blocarea votului acţionarilor la anumite puncte de pe ordinea de zi este ilegală şi frauduloasă", mai susţin cei 4, care adaugă următoarele: "Dl. Fercală Mihai demonstrează încă odată un mod de acţiune abuziv, fraudulos, illegal, lipsit de orice conduită de guvernanţă corporativă, prejudiciind grav imaginea SIF Transilvania şi inducând riscuri operaţionale şi cheltuieli financiare societăţii noastre".

Andănuţ, Moldova, Frăţilă şi Petria mai susţin că Fercală nu este representant legal al SIF Transilvania şi că prelungirea mandatului acestuia în baza legislaţiei "stării de urgenţă şi a unei decizii ale ICCJ nu are nicio bază juridică fiind o informaţie diseminată de dl. Fercală" de natură să inducă în eroare acţionarii şi investitorii SIF 3.

Aceştia mai "asigură acţionarii, investitorii şi Autoritatea de Supraveghere Financiară" că vor întreprinde demersurile legale ce se impun situaţiei pentru încadrarea în prevederile Legii 243/2019 privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative (FIA).

---

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) au respins în adunarea de astăzi eliminarea pragului de deţinere de 5% precum şi o serie de modificări şi completări la Actul Constitutiv al societăţii, în forma propusă de Directoratul (al cărui mandat a expirat pe 19 aprilie cu toate că board-ul îl prelungise cu 4 ani în luna ianuarie), potrivit deciziilor AGEA SIF Transilvania postate pe site-ul societăţii.

Acţionarii au respins inclusiv punctul privind împuternicirea lui Mihai Fercală pentru semnarea hotărârii de la şedinţă. Practic, acţionarii au respins toate punctele aflate pe ordinea de zi a adunării extraordinare de astăzi, după cum reiese din comunicatul SIF 3 de pe propriul site.

Însă pe ordinea de zi republicată în data de 4 mai la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se mai regăsea de asemenea un punct cu o propunere de modificare şi completare a Actului Constitutiv înaintată de gruparea Andănuţ-Frăţilă-Moldovan (grup de acţionari ce deţine 5,022255% din capitalul social, respectiv: Andănuţ Crinel-Valer - 4.132 acţiuni, reprezentând 0,000191% din capital, Fraţilă Mihaela - 10.094.533 acţiuni, reprezentând 0,466811% din capital, Fraţilă Irina Elena - 22.000.000 acţiuni, reprezentând 1,017367% din capital, Cociu (Fraţilă) Maria Alexandra - 22.219.800 acţiuni, reprezentând 1,027532% din capital, societatea Mamaia North Investments S.A. -54.280.000 acţiuni, reprezentând 2,510123% din capital şi Moldovan Marius Adrian - 5.000 acţiuni, reprezentând 0,000231% din capital).

În comunicatul remis de SIF Transilvania nu se face însă nicio referire la acest punct de pe ordinea de zi, care, printre altele, propunea eliminarea completă a pragului maxim de deţinere. Directoratul condus de Mihai Fercală, al cărui mandat a expirat în 19 aprilie, a propus în schimb acţionarilor schimbarea pragului de 5% cu un prag alt maximal, de 10% din capitalul social al SIF3.

Reamintim că abilitată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să comunice oficial în numele societăţii, prin BVB, este gruparea formată din Crinel Valer Andănuţ, Marius Adrian Moldovan, Constantin Frăţilă şi Nicolae Petria, care încearcă în prezent să-l elimine pe Fercală de la conducerea SIF-ului din Braşov. Ca urmare, un comunicat privind deciziile AGEA de astăzi este de aşteptat să fie publicat în curând şi de gruparea Andănuţ-Moldovan-Frăţilă-Petria, pe site-ul BVB.

Respingând propunerea Directoratului de modificare şi completare a actului constitutiv, acţionarii au respins implicit şi propunerea lui Fercală de a reduce numărul membrilor Consiliului de Supraveghere de la 7 la 5.

Alte propuneri relevante de modificare a Actului Constitutiv al SIF 3 înaintate de gruparea Andănuţ-Frăţilă-Moldovan vizau: revizuirea alin. 8 al art. 19 astfel încât "membrii Directoratului pot fi revocaţi oricând de către Consiliul de Supraveghere" - în prezent, revocarea Directoratului se poate face numai pentru "just motiv"; revizuirea alin. 4 al art. 15 prin care se introduce ca Directoratul "să nu opereze confidenţialitate faţă de CS cu privire la orice informaţii legate de societate, fără îngrădire justificată de confidenţialitatea datelor".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nu exista nici o comunicare oficială pe BVB privind emitentul SIF3. Voi de ce publicați știri din astea, de vreme ce nu există rezultate oficiale, raportate in primul rând operatorului de piață?

    1. ...

      fercala va face AGEA la Penitenciar.

      acolo poate sa manareasca voturile, comunicatele, rapoartele curente, si-l poate ruga pe Make sa-i posteze moca aberatiile.  

    Conform Comunicatului SIF Transilvania din 27.04.2020 privind completarea Ordinii de zi a AGEA, propunerea de modificare a actului constitutiv inscria la pct. 3 al ordinii de zi nu va fi supusa votului in cadrul AGEA ca efect al caracterului executoriu al Sentintei nr. 309/10.04.2020

    1. Care comunicat din 27.04.2020? Am verificat pe BVB si nu gasesc nici un comunicat cu acest conținut. Ce comunicat?

    ...

    Comentarii de tarani nerabdatori....la haosul din ASF se raspunde cu acest articol, ce dreaqu nu ati inteles ?

    Daca mintile incetosate nu va dau pace atunci exista un leac: CIOMAGUL . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb