Acţiune de valorificare la uzina Steaua Electrică din Floreşti

A.P.
Comunicate de presă / 14 septembrie 2020

Acţiune de valorificare la uzina Steaua Electrică din Floreşti

Fundaţia Cantacuzino Floreşti a organizat un atelier de arhitectură industrială, unde mai mulţi studenţi şi tineri profesionişti interesaţi de tema patrimoniului cultural şi de cea a patrimoniului industrial au vizitat vechea uzină electrică de lângă palatul Micul Trianon şi au colaborat cu specialişti în vederea identificării unor soluţii de protejare şi punere în valoare a acesteia, scrie un comunicat de presă al fundaţiei.

Uzina termoelectrică a fost construită între anii 1922-1923 de societatea belgiano-franceză Hydrodina în colaborare cu renumitul arhitect al epocii, Duiliu Marcu şi cu antreprenorul român Emil Prager. Centrala "Steaua Electrică" a fost construită pentru alimentarea cu energie electrică a Văii Prahovei. Centrala a fost dezafectată în anul 1971. Deşi vandalizată de-a lungul timpului, clădirea încă păstrează decoraţiuni elegante şi detalii interesante specifice arhitecturii industriale timpurii din România.

Timp de trei zile mai mulţi tineri arhitecţi au efectuat vizite de studiu şi au cercetat cu atenţie acest monument. Îndrumaţi de profesionişti în domeniul patrimoniului cultural, ei au elaborat mai multe proiecte de refuncţionalizare şi de valorificare a uzinei "Steaua Electrică" din Floreşti. Atelierul a fost coordonat de Irina Iamandescu, arhitect specializat în patrimoniul cultural şi în arhitectura industrială, director adjunct în cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului.

Acţiunea a avut loc în cadrul unui proiect cultural implementat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti şi Asociaţia ARCHÉ, în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului, Pro Patrimonio şi AsoP, Filiala Teritorială Bucureşti-Ilfov, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional - AFCN şi susţinut de Aqua Carpatica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De mai multi ani, trec saptamanal pe langa aceasta hala, care desi in paragina, este extraordinar de frumoasa! Ar fi minunat sa fie restaurata. Felicitari pentru initiativa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb