Acţiunile COMI, cele mai performante în ultima lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 septembrie 2009

Acţiunile COMI, cele mai performante în ultima lună

Titlurile constructorului de magistrale "Condmag" Braşov (simbol COMI) au fost cele mai performante acţiuni de pe bursă în ultima lună, înregistrând, în perioada 3 august - 3 septembrie, o apreciere de 30% (raportat la moneda europeană), până la 0,395 lei/titlu, în şedinţa de tranzacţionare de vineri.

Investitorii care au ales drept plasamente indicii bursieri, în intervalul analizat, au avut şi ei de câştigat. Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 0,63% în ultima lună, în timp ce indicele BET-XT, care arată modificarea preţurilor celor mai lichide 25 de titluri de la BVB, a crescut cu 2,75%. Tot pe plus s-a situat şi indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), care a urcat cu 6,16%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 3 august, să constituie depozite în euro la "Romanian International Bank" au obţinut în continuare randamente uşoare, în ton cu aprecierea monedei europene în raport cu leul. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi direcţioneze economiile către acest tip de plasament, au obţinut, vineri, un câştig de 0,42% din suma depusă.

Cu toate acestea, investitorii care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la băncile comerciale, s-au dovedit mai slab inspiraţi, înregistrând câştiguri mai mici la această categorie de plasament. Cei mai norocoşi au fost cei care s-au orientat spre "Romanian International Bank", care a oferit cea mai bună ofertă de pe piaţă, majorând suma din contul deponenţilor cu numai 0,18%.

Mai mult însă au câştigat persoanele care au achiziţionat titluri la fondul "Active Dinamic", cel mai performant în perioada analizată. Acestea au raportat un profit de 5,34% în ultima lună.

Tot pe plus au fost şi cei care au preferat, luna trecută, să achiziţioneze bijuterii şi alte obiecte din aur. Metalul galben a câştigat 2,95% în perioada 3 august - 3 septembrie, în condiţiile în care preţul acestuia a urcat la nivel mondial.

În schimb, cei care au decis să îşi păstreze banii "la ciorap" au raportat pierderi sensibile. Astfel, persoanele care nu au ales niciun alt tip de plasament au pierdut 0,77% din suma economisită, în intervalul menţionat, pe fondul deprecierii leului în raport cu moneda europeană

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb