Acţiunile "Contor Group" Arad au adus cele mai mari randamente în ultima lună

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 2 iunie 2009

Acţiunile "Contor Group" Arad au adus cele mai mari randamente în ultima lună

Titlurile societăţii "Contor Group" Arad, listate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul CGC, au fost cele mai performante acţiuni de pe bursă în ultima lună, înregistrând, în perioada 29 aprilie - 29 mai, o apreciere de 17,74% (raportat la moneda europeană), până la 0,0799 lei/titlu, în şedinţa de tranzacţionare de vineri.

Investitorii care au pariat, în intervalul menţionat, pe evoluţia indicelui BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, au câştigat 14,52% peste investiţia iniţială. La polul opus s-au aflat investitorii care au avut în portofoliu acţiuni în aceaşi structură ca a indicelui BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri). Astfel, între 29 aprilie şi 29 mai, indicele BET-FI a înregistrat o depreciere de 8,22%, ajungând la 16.109,43 puncte la finele săptămânii trecute.

Un randament de 10,74% au adus, în perioada analizată, unităţile fondului de acţiuni "BT Index".

În acelaşi timp, indicele BET-XT, care arată evoluţia preţurilor celor mai lichide 25 de titluri de la BVB, a crescut cu 5,55%.

Investitorii care s-au orientat, la 29 aprilie, către depozitele în lei la "Romanian International Bank" (RIB) au înregistrat randamente uşoare, de 1,71%. În mod similar, persoanele inspirate să constituie depozite în euro la "Romanian International Bank" şi "Banca Românească" au avut un câştig de 0,54% din plasamentul iniţial.

Au obţinut câştiguri uşoare şi cei care au decis să ţină banii "la saltea". Astfel, persoanele care nu au ales niciun alt tip de plasament au obţinut un câştig de 0,45%, în intervalul 29 aprilie - 29 mai, pe fondul aprecierii leului în raport cu moneda europeană.

În câştig au ieşit şi investitorii care s-au orientat, luna trecută, spre aur. Cotaţia aurului a urcat cu 2,42% în perioada analizată, la nivel internaţional.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb