Acţiunile globale s-au prăbuşit, dar iată de ce investitorii nu ar trebui să intre în panică

A.F.
Companii / 5 august

Acţiunile globale s-au prăbuşit, dar iată de ce investitorii nu ar trebui să intre în panică

Săptămâna trecută, piaţa s-a confruntat cu provocări: Banca Japoniei a fost neaşteptat de prudentă, iar raportul privind piaţa muncii din SUA a arătat că şomajul a crescut la 4,3%, provocând reacţii rapide ale pieţelor.

Cu toate acestea, tendinţele sunt mai importante decât rapoartele individuale. Creşterea şomajului s-a datorat în principal concedierilor temporare cauzate de uraganul Beryl, care ar trebui să se inverseze luna viitoare. Chiar dacă raportul privind locurile de muncă semnalează probleme mai mari, Fed are instrumentele necesare pentru a reacţiona. Cu ratele dobânzilor la 5,25%-5,50% şi măsurile restrictive luate, există spaţiu de acţiune dacă este necesar. Flexibilitatea Fed susţine perspectiva mea pozitivă asupra acţiunilor.

Creşterea solidă a câştigurilor este un alt motiv pentru a nu intra în panică. Cele mai multe companii din S&P 500 au raportat o creştere anuală a câştigurilor de 11,5%, cea mai rapidă de la sfârşitul anului 2021, iar veniturile au crescut timp de 15 trimestre consecutive. Creşterea economică puternică susţine, de asemenea, optimismul investitorilor. PIB-ul SUA a crescut cu 2,8% în al doilea trimestru, continuând o tendinţă de creştere de peste 2% în şapte din ultimele opt trimestre.

În timp ce scăderea indicelui ISM Manufacturing PMI cu 1,7% în iulie a stârnit îngrijorare, un singur raport nu înseamnă că economia are probleme, mai ales într-un an electoral cu sprijinul fiscal aşteptat.

Din punct de vedere tehnic, pieţele au fost influenţate de tranzacţiile de tip "carry trade", în care investitorii se împrumută în monede cu randament scăzut pentru a investi în monede cu randament mai ridicat. Yenul a fost popular în acest sens, dar recentele măsuri luate de Ministerul de Finanţe al Japoniei şi de Banca Japoniei au provocat volatilitate şi lichidarea acestor tranzacţii, precum şi a celor de pe alte pieţe, inclusiv acţiuni şi mărfuri precum aurul.

Pe scurt, mişcările recente ale pieţei par exagerate şi nu sunt aliniate la fundamentele economice sau la politica monetară. Cred că acţiunile vor continua să crească pe termen mediu, deşi parcursul ar putea fi mai greoi.

_

Despre eToro

eToro este o platformă socială de tranzacţionare şi investiţii care le permite utilizatorilor să îşi dezvolte cunoştinţele şi veniturile ca parte a unei comunităţi globale de investitori. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide pieţele globale pentru ca toţi cei interesaţi să poată tranzacţiona şi investi într-un mod simplu şi transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 35 de milioane de utilizatori înregistraţi care îşi împărtăşesc strategiile de investiţii; oricine poate urma strategiile celor care au avut cel mai mare succes. Datorită simplităţii platformei, utilizatorii pot cumpăra, deţine şi vinde cu uşurinţă active, îşi pot monitoriza portofoliul în timp real şi pot efectua tranzacţii oricând doresc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb