Acţiunile "Petrom" Bucureşti s-au scumpit, în ultima lună, cu 29,42%

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 29 mai 2009

Acţiunile "Petrom" Bucureşti s-au scumpit, în ultima lună, cu 29,42%

Acţiunile celei mai mari companii autohtone, "Petrom" Bucureşti, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul SNP, au înregistrat cea mai mare apreciere de la Bursa de Valori Bucureşti, reprezentând cele mai bune plasamente de pe piaţă, realizate la termen de o lună. Astfel, persoanele care ar fi decis să-şi vândă acţiunile SNP din portofolii, miercuri, ar fi obţinut un câştig de 29,42%.

Evoluţia pozitivă a unităţilor fondului de acţiuni "Active Dinamic", care au marcat o creştere de 9,88% în ultima lună, a adus investitorilor interesaţi de acest tip de plasament câştiguri semnificative.

De câştigat au avut şi investitorii care au pariat pe evoluţia indicelui BET, al celor mai lichide zece acţiuni tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti. Acesta s-a apreciat, în ultima lună, cu 5,02%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, a consemnat o depreciere de 1,10%.

O evoluţie pozitivă a avut şi indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de pe Bursă, acesta apreciindu-se cu 2,3%, în perioada 27 aprilie-27 mai.

Tot pe plus s-au găsit şi persoanele care s-au hotărât, în intervalul menţionat, să constituie depozite în lei la bănci. Cei mai inspiraţi investitori au fost cei care s-au orientat către "Romanian International Bank" (RIB), depozitele la această bancă aducând un randament de 2,19%.

Pe plus au ieşit şi cei care şi-au direcţionat economiile într-un depozit lunar în euro la o bancă comercială. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales această categorie de plasament, au obţinut un câştig de 0,54% (exprimat în euro), din valoarea depozitelor constituite la "Banca Românească" sau "Romanian International Bank".

Inspirate au fost şi persoanele care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "sub saltea". Datorită aprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu au optat pentru un alt tip de plasament au înregistrat o valorizare a economiilor cu 1,93%.

În schimb, preţul aurului a urmat un trend descendent, depreciindu-se cu 0,93% în intervalul analizat.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb