Acţiunile SIF5 au revenit la tranzacţionare

A.I.
Piaţa de Capital / 14 octombrie 2020

Acţiunile SIF5 au revenit la tranzacţionare

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au reintrat la tranzacţionare astăzi, după ce ieri fuseseră suspendate de către Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

După primul sfert de oră de la începerea sesiunii de tranzacţionare continuă, titlurile SIF5 erau în scădere cu 1,28%, la 1,93 lei, fiind schimbate 1.041 de acţiuni.

ASF a cerut operatorului pieţei să suspende titlurile SIF5 în condiţiile în care, până marţi dimineaţă, SIF Oltenia nu publicase raportul cu hotărârile de luni a adunării acţionarilor, când s-a decis revocarea a patru membri ai Consiliului de Administraţie şi încetarea mandatului directorului general.

Raportul cu hotărârile adunării de luni a fost publicat la BVB ieri, în jurul orei 14:30, sub semnătura vicepreşedintelui Cristian Buşu care, în conformitate cu prevederile din Actul constitutiv, reprezintă acum societatea.

De asemenea, SIF-ul a informat acţionarii şi investitorii că vor fi efectuate cu celeritate toate diligenţele necesare prin organele statutare ale societăţii pentru prezentarea, discutarea şi aprobarea situaţiilor financiare aferente anului 2019.

"Dorim, pe această cale, să asigurăm acţionarii SIF Oltenia şi potenţialii investitori că vom depune toate eforturile pentru intrarea societăţii în normalitate în baza prerogativelor legale ce revin organelor de conducere", se arată într-o notificare remisă ieri de SIF5 către operatorul pieţei.

Pe lângă revocarea administratorilor şi directorului general, luni la Craiova au fost aprobate punctele privind revocarea hotărârilor celor două adunări generale ale acţionarilor din data de 28 aprilie, în timp ce punctele privind aprobarea situaţiilor financiare ale societăţii aferente anului trecut şi repartizarea profitului pe destinaţii au fost respinse.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ati dat drumul la tranzactionare si uite unde a coborat actiunea! Ieri am zis hai sa mai treaca a zi. Aproape de inchiderea bursei a vandut unul 7 actiuni pe pret minim. Cine vinde de doi lei la deschidere si la inchiderea sedintei cretinilor? Doar nu va imaginati ca o sa stau cu mainile in sin sa ma uit cum mi se subtiaza contul incompetentilor .

    1. Curănd vor face o diminuare de capital,iar prețul acțiunii se va diminua cu încă 10%

      Vendetta va continua căteva zile,poate căteva săptămăni,timpul va fi medicament bun ptr părțile aflate în război.Pănă una altul interesul lor e unul comun:diminuarea capitalului social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb