Acţiunile Tesla au scăzut ieri cu 6%

V.G.
Internaţional / 10 noiembrie 2022

Acţiunile Tesla au scăzut ieri cu 6%

Acţiunile Tesla au scăzut ieri cu 6%, la cel mai redus nivel din noiembrie 2020, după ce CEO-ul Elon Musk a dezvăluit vânzarea acţiunilor în valoare de aproape 4 miliarde de dolari la compania de maşini electrice, transmite News.ro. Titlurile au scăzut cu 49% în acest an.

Până la închiderea de marţi, acţiunile Tesla erau pe locul 465, în topul celor mai slabe performanţe din acest an în indicele S&P 500.

Potrivit documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), Musk a mai vândut 19,5 milioane de acţiuni Tesla.

Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproape 22 de miliarde de dolari în 2021, un an în care acţiunile au crescut cu peste 50%.

Anul acesta, Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de peste 8 miliarde de dolari în aprilie şi de aproximativ 7 miliarde de dolari în august.

Pe lângă faptul că a investit miliarde din propriul capital pentru a trece Twitter în proprietate privată, CEO-ul Tesla s-a bazat pe parteneri, inclusiv pe investitorii în acţiuni Binance, BAMCO, deţinută de Ron Baron, Andreessen Horowitz, fostul CEO al Twitter Jack Dorsey şi prinţul Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Arabiei Saudite, pentru finanţarea tranzacţiei sau transferarea acţiunilor existente în holdingul lui pentru Twitter.

După cum a relatat anterior NBC News, senatorul Chris Murphy (D-Conn) a cerut o investigaţie cu privire la implicaţiile privind securitatea naţională ale pachetului de acţiuni al Arabiei Saudite în Twitter, în urma acordului privat al lui Musk.

Pe 9 august, Musk le-a spus fanilor că a încetat să vândă acţiuni Tesla pentru a finanţa o posibilă achiziţie de Twitter. El a scris, într-un tweet, "În situaţia, serăm că puţin probabilă, în care Twitter forţează această tranzacţie să se încheie şi unii parteneri de capital nu ajung, este important să se evite o vânzare de urgenţă a acţiunilor Tesla".

La acea vreme, Musk încă se lupta cu reţeaua de social media în instanţă pentru a încerca să iasă din înţelegerea pe care a propus-o şi care a fost acceptată în aprilie.

De la încheierea achiziţiei, Musk a atras zeci de ingineri Tesla la Twitter, pentru a-l ajuta cu revizuirea codului şi alte lucrări.

În comparaţie cu Nasdaq Composite, care a scăzut cu aproximativ 33% până în prezent, acţiunile Tesla au scăzut cu 46%, reducând averea lui Musk. Cu toate acestea, el este încă cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de aproape 200 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

La o conferinţă de săptămâna trecută, Musk i-a spus managerului de fonduri speculative Ron Baron că "volumul său de muncă a crescut de la aproximativ 78 de ore pe săptămână la probabil 120". Musk, care este şi CEO al SpaceX, a spus pe scenă că "odată ce Twitter va fi pusă pe drumul cel bun, cred că va fi un lucru mult mai uşor de gestionat" decât celelalte companii ale sale.

Musk nu a spus cine va fi noul CEO al Twitter, dar a sugerat că rolul său de "Şef Twitter" şi director unic al companiei este doar temporar.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Poate ii obliga pe angajatii lui sa lucreze tot 120 ore pe saptamana...

    Nebunie in forma pura. 

    1. Mda, pentru multi munca pare sa fie o "Nebunie in forma pura"...si asta e paradoxal in ziua de azi cand ai nostri "iau lumina" de la Berlin unde se spunea ca "arbeit macht frei":-)

    Din martie 2020 până în noiembrie 2021, acțiunile tesla au crescut de la 23$ la 414$. A fost o manipulare pt investitori cu sindrom down.

    Prea putin au scazut. Vine concurenta din spate, vor mai scadea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb