Activele RBS România s-au diminuat până la 2,3 miliarde euro

Gabriela Căpăţînă
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 februarie 2010

RBS România, sucursala grupului bancar britanic Royal Bank of Scotland, a înregistrat la sfârşitul anului trecut active de 2,3 miliarde euro, în scădere faţă de perioada similară din 2008, din cauza diminuării împrumuturilor în euro, a declarat, ieri, Johan Gabriels, directorul general al băncii.

Domnia sa a precizat că 1,8 miliarde euro sunt active pe partea de corporate şi 500 milioane euro pe partea de retail. Dintre acestea din urmă, 300 milioane euro reprezintă creditele de consum, restul fiind credite ipotecare şi carduri.

"RBS România a încheiat anul 2009 cu un profit înainte de provizioane, în linie cu cel din 2008, care a fost cel mai bun an, în condiţiile în care banca nu este expusă pe segmentul imobiliar", a declarat, ieri, domnul Gabriels.

Provizioanele pentru portofoliul de credite de consum au fost de aproximativ 20 milioane euro, în timp ce pentru segmentul corporate, acestea s-au situat la 15 milioane euro, a adăugat directorul băncii.

Domnul Gabriels a mai spus că, anul trecut, restructurarea creditelor de consum a crescut, banca făcând restructurări şi pe segmentul corporate. "Avem 20 de companii pe lista de supraveghere", a precizat domnia sa.

Banca se va axa anul acesta pe atragerea de depozite, pe lansarea de produse de investiţii şi va renunţa la împrumuturile negarantate.

Anul trecut, banca anunţa că va renunţa la afacerile din 15 ţări, inclusiv România, prin retragere definitivă sau prin vânzarea afacerilor, însă oficialul RBS a declarat că pentru moment nu se mai pune această problemă.

RBS a lansat un card prin care înapoiază până la 2% din plăţile efectuate

RBS România a lansat un card de credit, sub sigla Visa, destinat cumpărăturilor zilnice, prin care posesorii primesc înapoi până la 2% din plăţile efectuate, au anunţat, ieri, oficialii băncii. Banca a lansat "Programul Spend & Earn", prin care clienţii primesc înapoi, în fiecare lună, în contul cardului 0,5% din banii cheltuiţi lunar pentru orice tranzacţie efectuată la comercianţii din ţară, străinătate sau pe internet - la sume de până la 1.000 lei-, 1% pentru plăţile între 1 001 şi 4 000 lei şi 2%, până la un nivel maxim de 500 lei pe lună, pentru tranzacţiile de peste 4 001 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb