Adeplast: Piaţa autohtonă de vopsea, caracterizată de un "consum masiv de alb"

F.A.
Comunicate de presă / 28 octombrie 2013

Piaţa locală din zona vopselelor şi tencuielilor decorative este caracterizată de un consumul masiv de alb în detrimentul vopselelor colorate, se arată într-un comunicat al Adeplast.

"Din fabricile Adeplast şi din depozitele distribuitorilor pleacă spre consum doar 20 de procente vopsele colorate, restul de 80 procente fiind reprezentat de vopsele albe. Ce-i drept, o parte din vopseaua albă este nuanţată manual, cu ajutorul sistemelor manuale de nuanţare, însă acest aspect nu schimbă procentajul semnificativ. Albul continuă să bată culoarea", a declarat Bogdan Pîrvu, director Divizie Vopsele AdePlast.

Potrivit sursei citate, în materie de culoare, pot fi identificate mai multe elemente care definesc preferinţele de consum ale pieţei autohtone.

"În ce priveşte decorarea la exterior a locuinţelor, trebuie luat în considerare în mod special consumul de tencuieli decorative. În mod clar, pe acest segment, preferinţele de culoare ale românilor pot fi asociate foarte uşor cu diversele nuanţe ale pământului românesc - nuanţe pastelate de galben, crem, bej, orange, dar şi nuanţe mai tari de maro sau roşu oxid", a precizat Bogdan Pîrvu.

Studierea tendinţelor de consum arată că există o legătura între regiunea geografică şi alegerea culorii folosite pentru decorarea locuinţelor la exterior. Astfel, în Dobrogea sunt preferate în mod tradiţional şi nuanţe de albastru pastel, în Ţinuturile Secuieşti se întâlneşte mai mult verde, în vreme ce în zonele montane sau premontane se simte o creştere a prezenţei albului natur, care se asortează foarte bine cu elementele din lemn, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb