Adina Vălean avizată pentru funcţia de comisar european pe Transporturi

B.D.
Internaţional / 14 noiembrie 2019

Adina Vălean avizată pentru funcţia de comisar european pe Transporturi

Europarlamentarul Adina Vălean afost avizată pentru funcţia de comisar european pe Transporturi, în urma audierii în comisiile de specialitate ale PE.

După audierea Adinei vălean în Comisia pentru Transport şi turism, preşedintele şi coordonatorii grupurilor politice din comisie s-au reunit pentru a evalua prestaţia acesteia, avizul fiind unui pozitiv.

Conferinţa preşedinţilor va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul a obţinut informaţii suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul Parlamentului va supune la vot alegerea Comisiei în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Dreptul la liberă circulaţie este foarte apreciat de cetăţenii UE, iar sectorul transporturilor face posibil acest lucru, a subliniat Vălean în timpul discursului introductiv.

Comisarul desemnat a declarat că va acţiona pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere şi va impune realizarea "Cerului unic european" pentru a reduce congestia spaţiului aerian şi a emisiilor. Ea va depune eforturi pentru a stimula utilizarea vehiculelor curate şi a implementa puncte de alimentare cu combustibil şi reîncărcare disponibile publicului. UE are un cadru solid pentru drepturile pasagerilor, însă acest aspect trebuie, de asemenea, îmbunătăţit a spus doamna Vălean. În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, ea a spus că va apăra bugetul Mecanismului pentru interconectarea Europei pentru următorul cadru financiar multianual.

Deputaţii din mai multe grupuri politice i-au adresat întrebări cu privire la măsurile şi iniţiativele specifice pe care intenţionează să le propună în contextul Pactului ecologic, asupra măsurilor de susţinere a lucrătorilor din sector şi a modului de îmbunătăţire a conexiunilor de transport în regiunile periferice. Unii europarlamentari au subliniat importanţa completării Cerului unic european pentru reducerea emisiilor, alţii au întrebat, de asemenea, dacă intenţionează să sprijine alte măsuri, cum ar fi impozitul pe kerosen pentru sectorul aviaţiei şi dacă intenţionează să sprijine proiecte de protecţie împotriva schimbărilor climatice finanţate de UE.

Unii eurodeputaţi şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că Pactul ecologic ar putea duce la diminuarea competitivităţii întreprinderilor europene şi au vrut să afle intenţiile Comisiei de sprijinire a IMM-urilor în acest context.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb