ADINA VĂLEAN: "Dezbaterea privind viitorul Europei cere o atenţie şi mai mare asupra ideii de solidaritate între cetăţenii UE"

G.B
Politică / 13 iulie 2021

Adina Vălean

Adina Vălean

Dezbaterea privind viitorul Europei cere o atenţie şi mai mare asupra ideii de solidaritate între toţi cetăţenii UE, a afirmat, astăzi, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, care a adăugat că, până în acest moment, conferinţa privind viitorul UE a adunat peste 1.400 de evenimente şi aproape 5.500 de idei, potrivit Agerpres.

La lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei, Vălean a transmis: "Suntem la aproape un an şi jumătate de la declanşarea unei crize de sănătate şi mobilitate fără precedent. Din poziţia de comisar pentru Transporturi am văzut la prima mână cum poate arăta o Europă a graniţelor închise şi a fragmentării decizionale. De fapt, prima măsură pe care am luat-o în criză a fost crearea culoarelor verzi, un mecanism prin care camioanele cu marfă puteau circula liber în Europa, astfel încât lanţurile de aprovizionare să se păstreze intacte. A fost un exerciţiu masiv de coordonare din partea Comisiei Europene, dar şi de solidaritate între statele membre şi, dincolo de transporturi, de la achiziţia comună a vaccinurilor până la Fondul de Redresare Economică şi Rezilienţă, solidaritatea europeană a oferit soluţii".

În opinia sa, dezbaterea privind viitorul Europei cere o atenţie şi mai mare asupra ideii de solidaritate între toţi cetăţenii UE. "Pentru mulţi dintre aceştia, solidaritatea înseamnă respectarea libertăţilor pe care Uniunea le oferă - dreptul de a lucra, de a trăi sau de a călători în interiorul Uniunii, sunt valori fundamentale pentru toţi europenii şi îmbrăţişate de toţi", a explicat comisarul european.

Adina Vălean i-a încurajat pe români să participe la dezbaterea europeană, întrebându-se nu numai ce poate face Europa pentru ei, dar şi ce pot face şi ei, cu ideile şi implicarea lor, pentru Europa.

Potrivit lui Vălean, întrebarea centrală a conferinţei privind viitorul UE este "În ce fel de Europă vrem să trăim?", iar găsirea unui răspuns suficient de "complet şi detaliat" presupune "un exerciţiu colectiv, nu individual".

Comisarul european a completat:"Sub această întrebare, discuţiile vor acoperi mai multe domenii identificate ca fiind de interes pe termen mediu şi lung pentru cetăţenii Europei: lupta împotriva schimbărilor climatice, o economie care funcţionează pentru oameni, echitate socială, egalitate şi solidaritate inter-generaţionale, transformarea digitală a Europei, drepturile şi valorile europene, inclusiv statul de drept, provocările migraţiei sau securitatea".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Astia nu se opresc sa arunce abureli in public

    Planeta - i interesată de prezent nu de ,, viitor " ...

    Acesti mascarici pot sa imbine dezbaterea cu ceva imagini sau actiuni porno/lgbtqr+ pentru a atrage atentia mai tare.

    Tuto, se darama UE, sandramaua asta nenorocita pe voi, birocrati marxisti de la Bruxelles, si tu vii sa ne tii lectii despre solidaritatea europeana si despre viitorul acestei Infectii neomarxiste al carei singur viitor este Cosul de Gunoi al Istoriei?

    Vrea Europa neomarxism? Să sară cu banul in semn de solidaritate, pentru fiecare cetățean european. Când UE va începe sa dea bani la fiecare, romanul se va simți solidar cu neamțul și invers.

    In Romania neomarxismul se practică pe stomacul gol. 

    la masa de taina ati declansat pandemia economica

    acum cereti sa fim uniti 'IN CUGET SI GANDIRE', cei care raman in viata dupa vaccinera fie cu acul fie preturile de zi cu zi

    chiar nu realizati cat sunteti de penibili? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb