Administraţia de la "Dacia" Piteşti va face recurs la decizia Tribunalului privind legalitatea grevei

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 10 aprilie 2008

Administraţia de la "Dacia" Piteşti va face recurs la decizia Tribunalului privind legalitatea grevei

Administraţia societăţii Automobile Dacia va face recurs la deciza de ieri a Tribunalului Argeş, conform căreia greva Sindicatului Automobile Dacia este legală, a declarat directorul de comunicare al uzinei, Liviu Ion.

"Singurul comentariu pe care îl face Dacia este că vom face recurs în termen legal. În rest, ne abţinem de la orice comentariu", a precizat directorul de comunicare Liviu Ion.

Tribunalul Argeş a respins, ieri, acţiunea înaintată de SC Automobile Dacia SA împotriva Sindicatului Automobile Dacia şi a obligat administraţia la plata a 1.500 de lei cheltuieli de judecată. Sentinţa poa-te fi atacată prin recurs în termen de zece zile.

Sindicaliştii sunt hotărâţi să continue greva, iar joi vor organiza un miting, la Piteşti, la care sunt aşteptaţi să participe salariaţii de la Dacia, dar şi membri ai altor sindicate din ţară.

"Greva de la Dacia este legală, aşa cum am declarat de la bun început. Greva va continua. Vă aşteptăm la mitingul de mâine (joi - n.r), din Piaţa Vasile Milea, din Piteşti. Vor fi acolo greviştii de la Dacia, dar şi reprezentanţi ai sindicatelor din România", a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, după aflarea sentinţei.

Angajaţii uzinei Dacia au intrat în grevă generală pe timp nelimitat în data de 24 martie, după ce au respins oferta administraţiei de majorare salarială cu 12%, pretenţiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a întocmit o listă cu 14 revendicări, printre cele mai importante numărându-se mărirea salarială în sumă fixă de 550 de lei, în două tranşe, şi prime de Paşte şi de Crăciun, în valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Negocierile între comisia patronat-sindicat au fost reluate, marţi după-amiază, când administraţia a venit cu o nouă propunere de creştere salarială, iar Sindicatul Automobile Dacia a cerut timp de gândire pentru a putea prezenta oferta greviştilor. Ulterior, sindicaliştii au anunţat că greviştii nu acceptă propunerea.

Noua ofertă a SC Automobile Dacia propune o creştere a salariului lunar brut cu 210 lei de la 1 ianuarie 2008 şi cu încă 90 de lei de la 1 septembrie. La această creştere se adaugă o primă pentru rezultatul anului 2007 de 1.128 lei brut, care va fi acordată în tranşe lunare de 94 lei brut, începînd cu 1 ianuarie 2008. Personalul TESA va beneficia de o mărire de 13% a salariului lunar de bază brut, formată dintr-o creştere generală şi o creştere individuală. Personalul Tesa va beneficia şi de prima pentru rezultatul anului 2007, în valoarea unui salariu individual, acordată într-o singură tranşă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb