Administratorul proprietăţii lui Donald Trump în Florida, Carlos De Oliveira, în vârstă de 56 de ani, acuzat în dosarul documentelor confidenţiale ale Casei Albe, în care fostul locatar al casei Albe este de asemenea inculpat, care a compărut în faţa unui judecător federal, la Miami, a fost lăsat în libertate până la proces, pe cauţiune, în schimbul sumei de 100.000 de dolari, informează news.ro.
Carlos De Oliveira, care purta un costum albastru închis, a ascultat cu atenţie drepturile pe care le are şi acuzaţiile care i se aduc.
El este acuzat de faptul că a distrus elemente de probă susceptibile să-i facă rău lui Donald Trump, iar prin acest lucru de faptul că a obstrucţionat ancheta care-l vizează pe miliardar.
Carlos De Oliveira "a insistat" pe ţângă un tehnician de la reşedinţa Mar-a-Lago, potrivit acuzării, căruia i-a sous că "«şeful» voia ca un server să fie şters", la puţin timp după ce anchetatori federali au cerut acces la înregitrările camerelor de supraveghere ale unei săli în care erau depozitate cutii cu documente.
El este acuzat şi de faptul că a dat false declaraţii poliţiei federale (FBI).
Judecătorul federal Edwin Torres i-a interzis inculpatului să călătorească în afara Floridei fără autorizaţie sau să discute în mod direct despre dosar cu eventuali martori.
Întrebat de anchetatori dacă a ajutat la transportarea sau golirea cutiilor cu documente la Mar-A-Lago, Carlos De Oliveira a răspuns că "nu".
"N-am văzut niciodată nimic", a dat el asigurări.
Fostul preşedinte republican, în vârstă de 77 de ani, a fost inculpat la începutul lui iunie cu privire la gestionarea neglijentă a unor arhive ale Casei Albe şi urmează să fie judecat începând de la 20 mai 2024, în toul cursei la învestirea republicană în alegerile prezidenţiale.
Donald Trump a fost inculpat cu privire la "reţinere ilegală de informaţii privind securitatea naţională", "obstrucţionarea justiţeii" şi "mărturie falsă" în acest doar, în care a pledat la jumătatea lui iunie nevinovat la un tribunal federal din Miami.
Marele favorit în alegerile primare republicane este acuzat de faptul că a pus în pericol securitatea Statelor Unite prin faptul că a păstrat documente confidenţiale după ce a plecat de la Casa Albă în ianuarie 2021 - inclusiv planuri militare ale Pentagonului şi informaţii secrete despre armament nuclear -, în reşedinţa sa de lux Mar-a-Lago, în loc să le predea Arhivelor Naţionale americane.
Joi, procurori federali au anunţat că îl acuză atât pe Donald Trump, cât şi pe Carlos De Oliveira şi pe un alt asistent, Walt Nauta, de noi fapte în acest dosar cu legătură la această tentativă de sustragere a supravegherii video justiţiei.
Donald Trump, care are ambiţia să se întoarcă la Casa Albă în 2024, dă asigurări că o condamnare nu-i va opri campania.
Problemele sale judiciare urmează să se agraveze şi mai mult, în curând.
O femeie procuror din Georgia urmează să anunţe - în august - rezultatul anchetei sale cu privire la presiuni pe care magnatul în domeniul imobiliar le-a exercitat cu scopul de a încerca să modifice rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 în acest stat din sudul Statelor Unite.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 18:26)
Justitia ca arma politica,
dictaturile comuniste foloseau cu mare pricepere,
dar acum par niste "amatori" ai genului