ADR CENTRU: Peste 430 de contracte de finanţare, semnate în ultimii 7 ani

V.B.
Companii #Construcţii / 8 iulie 2014

Peste 430 de contracte de finanţare, semnate în ultimii 7 ani

Trei noi contracte de finanţare au fost semnate săptămâna trecută la sediul din Alba Iulia al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, crescând numărul proiectelor finanţate la 434. Prin toate aceste contracte, încheiate pe parcursul celor 7 ani de derulare a programului, beneficiarii au solicitat 541 milioane euro fonduri europene nerambursabile, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Alte 29 de proiecte care se află în etapă de precontractare şi ale căror contracte de finanţare vor fi semnate curând vor creşte procentajul de contractare a proiectelor la 122%, iar valoarea fondurilor nerambursabile solicitate la 573 milioane euro. Numărul beneficiarilor proiectelor Regio depăşeşte 1 milion.

ADR Centru mai menţionează că, din 189 milioane euro fonduri nerambursabile investite în 7 oraşe, sunt în curs de finalizare 63 km de străzi din oraşe reabilitaţi, 8.000 mp de spaţiu public modernizaţi, 1.600 noi locuri de parcare, 20 de sisteme de siguranţă şi securitate amplasate în şcoli şi oraşe, 1.200 de apartamente reabilitate termic, 6 centre multifuncţionale sociale.

În cifre, rezultatele obţinute de ADR Centru în cei şapte ani de când gestionează fondurile nerambursabile REGIO sunt: 115% grad de contractare, 52% grad de absorbţie, 240 milioane euro fonduri nerambursabile investite în economia regiunii. Lansat la nivel naţional în iulie 2007, la Sibiu, Programul Operaţional Regional a pus la dispoziţia autorităţilor publice locale, întreprinderilor private şi ONG-urilor din Regiunea Centru peste 470 milioane euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea mediului urban, a infrastructurii rutiere, de sănătate, educaţională, de turism, precum şi a mediului de afaceri.

Pe parcursul celor 7 ani, au fost alocate 124 milioane euro finanţări nerambursabile pentru reabilitarea a 350 km de străzi şi drumuri judeţene din regiune. Mai multe spitale, ambulatorii, cămine şi centre sociale, şcoli şi licee, precum şi echipajele SMURD au primit 86 milioane euro fonduri nerambursabile pentru modernizare. Peste 71 milioane euro fonduri nerambursabile au fost investite în dezvoltarea mediului de afaceri, prin care se construiesc 12 centre de afaceri şi se dezvoltă 478 microîntreprinderi. Diverse cetăţi istorice, biserici fortificate, staţiuni turistice, parcuri de agrement ş.a. au dispus de peste 66 milioane euro fonduri nerambursabile pentru restaurare, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Simion Creţu, directorul general al ADR Centru, a declarat: "Azi, vedem în fiecare judeţ din regiune, Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, rezultatele investiţiilor acestor fonduri. Avem drumuri mai bune pe care circulăm în siguranţă, atât în oraşe, cât şi între ele şi judeţe. În caz de accident, echipajele SMURD, dotate cu echipamente performante achiziţionate prin fonduri Regio, intervin prompt. Spitale, cămine, centre sociale speciale, şcoli, hoteluri, pensiuni, centre de afaceri, cetăţi istorice, parcuri, noi sau modernizate, dotate şi echipate, locurile de muncă păstrate şi alte 3000 de noi locuri de muncă create, sunt rezultatele concrete a investiţiilor făcute din 2007 până în prezent. A fost o perioadă în care regulile s-au mai modificat pe parcurs, ani în care cu toţii ne-am lovit de probleme, dar care printr-o bună colaborare le-am depăşit, am învăţat din ele şi apoi am folosit soluţiile găsite ca exemple. În această perioadă în care a devenit vizibilă transformarea vechiului în modern, am fost nominalizaţi la nivel naţional pentru bunele rezultate obţinute. În aceşti şapte ani, calitatea muncii noastre şi rezultatele obţinute au inspirat încredere şi ne-au susţinut în atingerea scopului, de a creşte nivelul de trai, gradul de dezvoltare şi siguranţa celor ce trăiesc sau vizitează Regiunea Centru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb