ADR Vest a primit 18 proiecte pentru investiţii în sectoarele prioritare de mediu

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 5 mai 2008

ADR Vest a primit 18 proiecte pentru investiţii în sectoarele prioritare de mediu

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a anunţat că fost depuse 18 proiecte, din patru judeţe, în cadrul licitaţiei des­chise pentru Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu, transmite NewsIn.

Potrivit unui comunicat al ADR Vest, în cadrul Schemei de investiţii, componentă a Programului Phare 2006 Coeziune Economică şi Socială, la nivelul Regiunii Vest au fost depuse două proiecte din judeţul Arad, şase din judeţul Caraş - Severin, cinci din judeţul Hunedoara şi cinci din judeţul Timiş.

Bugetul total disponibil pentru această licitaţie a fost de 36,6 milioane de euro, din care Regiunii Vest i-a fost alocată suma de 4,575 milioane euro (din care 3,4312 milioane euro din fonduri Phare şi 1,1438 milioane euro co-finanţare de la Bugetul de Stat). Suma minină care poate fi solicitată este de 100.000 euro, iar cea maximă este de 1.000.000 euro. Beneficiarii trebuie să asigure contribuţia proprie în valoare de minim 10% din bugetul proiectului, în numerar.

Obiectivul principal al "Schemei de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu" este asigurarea sprijinului pentru Guvernul României pentru dezvoltarea şi implementarea unui program naţional integrat multianual în diferite sectoare ale mediului. Schema va contribui la reabilitarea mediului, va duce la creşterea calităţii vieţii şi va avea un impact pozitiv asupra sănătăţii populaţiei din Româ­nia. În cadrul acestei scheme de finanţare, sectoarele la care trebuie să facă referire proiectele sunt "Gestionarea deşeurilor" sau "Gospodărirea apei şi a apei uzate". În conformitate cu priorităţile regionale definite, un proiect se poate adresa unui singur sector de mediu.

Pentru a fi eligibili pentru o finanţare nerambursabilă, solicitanţii trebuie să fie autorităţi publice locale române sau asocia"ii legal constituite din localit["i urbane/rurale reprezentând localităţi cu până la 50.000 locuitori, cu responsabilităţi în domeniul "Gestionarea deşeurilor" sau în domeniul "Gospodărirea apelor/apelor uzate".

Regiunea de Dezvoltare Vest este compusă din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb