Adunarea Creditorilor RAAN a cerut declanşarea procedurii falimentului Regiei

Ioana Dogaru
Ziarul BURSA #Companii / 11 ianuarie 2016

Adunarea Creditorilor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, aflată în insolvenţă din septembrie 2013, a cerut Tribunalului Mehedinţi declanşarea procedurii falimentului RAAN, o decizie în acest sens urmând să fie luată în 28 ianuarie, transmite Mediafax.

Adunarea Creditorilor RAAN a solicitat declanşarea procedurii falimentului Regiei, în condiţiile în care compania nu mai produce nimic care să poată fi valorificat.

Potrivit administratorului special al RAAN, Ion Sârbulescu, citat de Mediafax, în aceste condiţii, prelungirea procedurii de insolvenţă nu poate rezolva problema financiară a companiei, ci mai degrabă o adânceşte.

"RAAN era în reorganizare judiciară, în insolvenţă, dar din insolvenţă nu poate ieşi nicio unitate în condiţiile în care nu produce nimic. La Combinatul Chimic, producţia de apă grea a fost oprită, implicit producţia de energie termică şi energie electrică la Termocentrală. Termocentrala funcţionează în această perioadă cu un contract de asociere cu primăria. De fapt, este un «împrumut» de salariaţi şi de capacităţi din termocentrală ca să putem scoate municipiul Drobeta Turnu Severin din această iarnă", a declarat, vineri, Ion Sîrbulescu.

În prezent, pe platforma Romag Prod a RAAN, unde producţia de apă grea a fost oprită în vara anului 2015, lucrează doar 150 de salariaţi, care asigură mentenanţa apei grele stocate aici. Alţi 500 de muncitori au rămas pe platforma Romag Termo, unde funcţionează două cazane prin care se furnizează agent termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, angajaţii fiind plătiţi din încasările Serviciului de Termoficare al primăriei pentru apa caldă şi căldura furnizată populaţiei.

Conform planului de disponibilizare aprobat pentru angajaţii RAAN, după ce în octombrie 2015 au fost disponibilizaţi 1.525 de angajaţi, în luna august ar urma să fie trimişi în şomaj alţi 500 de salariaţi de la Romag Termo.

Administratorul special al RAAN a arătat însă că aceştia ar putea fi disponibilizaţi mult mai devreme, în 31 martie, întrucât compania nu mai are bani pentru plata salariilor.

"N-ar trebui să ne sperie falimentul. Cred că este mai corect un faliment decât o perioadă prelungită de insolvenţă. Falimentul înseamnă valorificarea activelor de pe platformă. Activele nu vor mai fi ale statului. În funcţie de datorii, aceste active vor fi scoase la vânzare, dar cu un comportament raţional al lichidatorului care va fi la momentul respectiv, cred că această platformă poate fi mobilată cu diverse activităţi. Eu îmi doresc ca această platformă industrială să creeze locuri de muncă în perioada următoare pentru cetăţenii Severinului", a mai spus administratorul special al RAAN.

El a adăugat că la momentul intrării în insolvenţă RAAN avea datorii de 1,2 miliarde de lei.

RAAN a intrat în insolvenţă în septembrie 2013, pe lista creditorilor întocmită de administratorul judiciar al companiei la momentul declanşării procedurii de insolvenţă aflându-se peste 300 de societăţi comerciale, dar şi instituţii publice şi administraţii locale şi bănci care au avut relaţii contractuale cu Regia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb