ADVERTORIAL Cum se alege un consultant fonduri europene?

Media-Advertising / 23 octombrie 2020

Cum se alege un consultant fonduri europene?

Descoperă câteva puncte importante pentru a selecta furnizorul de consultanţă fonduri europene care te va sprijini în proiectul tău.

De ce să apelezi la un consultant fonduri europene?

Utilizarea unui serviciu de consultanţă fonduri structurale nerambursabile se încadrează în general în 3 tipuri de nevoi:

Procedură: nevoia ta este definită, problema este cunoscută, tot ce trebuie să faci este să aplici metoda potrivită.

Rezolvarea problemelor: Întrebarea centrală care motivează utilizarea ajutorului extern este "care este problema?" Consultantul este expert într-un domeniu specific. În acest caz, consultantul expert în fonduri europene efectuează un diagnostic pentru a înţelege cauzele stagnării şi face recomandări pentru a inversa tendinţa.

"Clearing": înţelegerea a ceea ce se întâmplă, desfacerea unei situaţii. Consultantul intervine aici pe o problemă mai complexă, nu neapărat legată de un anumit domeniu. Situaţia este neclară. Consultantul efectuează un diagnostic pentru a clarifica situaţia, a pune întrebările corecte etc. Avem de-a face cu probleme mai generale, cu multiple ramificaţii posibile.

Chiar ai nevoie de un consultant?

După ce ai analizat şi întocmit un inventar al nevoilor tale, este recomandabil să verifici dacă nu există resurse interne (consultanţi interni, abilităţi specifice etc.) pentru a trata subiectul. Dacă este necesar, analizează dacă această resursă are timp să se ocupe de subiect.

Cântăreşte avantajele şi dezavantajele oportunităţii de a lucra cu o firmă de consultanţă pe fonduri europene nerambursabile.

Cum să-ţi alegi viitorul partener? Iată câteva criterii cheie de selecţie:

Abilităţi în domeniu, calificări, experienţă: acesta este criteriul nr. 1. Aceasta este asigurarea ta că ai găsit un consultant capabil să ofere un răspuns credibil. Nu ezita să ceri justificarea misiunilor sale anterioare sau, mai general, a experienţei sale. Acorda-i atenţie şi cere clarificări dacă anumite pasaje nu sunt clare.

Referinţe: pentru a completa primul punct, solicita referinţe clare legate de domeniul tău de activitate şi problema abordată.

Înţelegerea problemei: acordă atenţie transcrierii situaţiei în scrisoarea de angajament prezentată de companiile candidate.

Relevanţa misiunii propuse la întrebarea pusă: sunt înţelese nevoile tale? Perfect! Dar ce rămâne cu răspunsul propus?

Costul ofertei: comparaţi costurile în funcţie de detaliile serviciilor oferite. Fereşte-te de ofertele foarte tentante. Este pentru a compensa expertiza mai puţin specializată sau pentru a face faţă dificultăţilor financiare? Randamentul investiţiei pentru tine poate, în acest caz, să nu fie la egalitate.

Relaţia cu tine şi cu cei pe care îi va întâlni în companie - Acest criteriu subiectiv este foarte important. Dacă nu ai un "sentiment", dacă nu te simţi confortabil cu un consultant, succesul misiunii poate fi afectat. Cu atât mai mult dacă persoana respectivă nu te inspiră cu încredere. Este un pic ca o relaţie medic-pacient.

Abilitatea de a comunica: alege un profil care are abilităţi reale de comunicare interpersonală, orală şi scrisă. Activităţile de consultanţă fonduri europene necesită numeroase schimburi cu angajaţii interni. Consultantul trebuie să ştie să asculte, să înţeleagă şi să reproducă diagnosticul şi recomandările sale oral şi în scris. Desigur, el trebuie să fie, de asemenea, competent în instrumentele de prezentare.

Integritate: este de la sine înţeles! Ai grijă să nu colaborezi cu aceeaşi companie de consultanţă ca unul dintre concurenţii tăi. În acest sens, nu uita să întocmeşti şi să semnezi un acord de confidenţialitate!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8347
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3037
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9018
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.8502

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb