ADVERTORIAL Cumpărarea unei locuinţe este şi o oportunitate de investiţie

Companii / 9 ianuarie 2023

Cumpărarea unei locuinţe este şi o oportunitate de investiţie

Vânzarea şi cumpărarea unei case în acelaşi timp poate fi o sarcină complicată. Prin urmare, cel mai bine este să vinzi mai întâi şi să cumperi mai târziu, conform unui comunicat remis redacţiei. Procedând astfel, vei obţine banii din vânzare şi îţi va fi mai uşor să obţii o nouă ipotecă sau să faci faţă costului noii locuinţe. Totuşi, uneori nu se poate face aşa şi trebuie să faci ambele tranzacţii în acelaşi timp.

Potrivit sursei citate, este clar că vânzarea şi cumpărarea unei locuinţe în acelaşi timp este posibilă, şi având în vedere paşii de urmat pentru realizarea acestor tranzacţii, trebuie să ai în vedere toate obstacolele care pot apărea.

Analizează piaţa imobiliară. Preţurile vor marca posibilitatea reală de a putea face faţă cheltuielilor din prezent şi ca preţurile şi infrastructurile zonei să nu scadă. Primul lucru care trebuie făcut pentru a avea succes atunci când vinzi şi cumperi o casă în acelaşi timp este să analizezi piaţa imobiliară. Spre exemplu, dacă ai în vedere să locuieşti în Cluj, vei putea analiza nu doar anunţurile cu apartamente de vânzare din Cluj, ci şi apartamente de vânzare din Floreşti. De ce? Preţul e semnificativ mai redus decât în Cluj-Napoca. Pe lângă avantajul evident al preţului, locuinţele din Floreşti vin la pachet şi cu alte plusuri, relevante atunci când cumpărătorul ia această decizie. Suprafeţele apartamentelor sunt generoase, compartimentarea este modernă şi în plus, populaţia este preponderent tânără. Conform unei analize imobiliare, majoritatea clienţilor care îşi caută o locuinţă în Floreşti este reprezentată de tineri aflaţi la început de drum şi care accesează cu preponderenţă creditul Prima Casă. Floreşti este o zonă în dezvoltare, iar cumpărarea unei locuinţe este şi o oportunitate de investiţie.

Dacă scopul este să te muţi într-o casă cu aceleaşi caracteristici, dar într-o zonă diferită, trebuie să te asiguri de preţul pe metru pătrat. Lucrul ideal pentru a garanta succesul operaţiunii este ca suma pe metru a noii achiziţii să fie mai mică. De asemenea, este indicat să cauţi noua locuinţă într-o zonă care are un plan de dezvoltare, pentru a te asigura că preţul va continua să crească o perioadă considerabilă şi că infrastructura şi serviciile vor creşte şi nu vor scădea.

Nu înceta niciodată să-ţi cauţi casa ideală. Achiziţionarea unei noi locuinţe este o chestiune serioasă. Graba poate duce la achiziţionarea unei locuinţe care poate să nu fie cea potrivită pentru tine. Pentru a-ţi fi mai uşor, poţi face o listă cu tot ce îţi doreşti de la noua casă. De exemplu, că are o terasă, un anumit număr de camere, un lift, două sau mai multe băi, o anumită orientare şi tot ce consideri că ar fi cu adevărat important şi decisiv. Odată ce ai ajuns la o concluzie şi eşti sigur de ce îţi doreşti, nu renunţa la casa visurilor tale din cauza nerăbdării de a cumpăra chiar înainte de a-ţi vinde reşedinţa actuală.

Procesul de vânzare şi cumpărare a unei case în acelaşi timp este lent. Nu te grăbi şi nu te lăsa presat să faci o manevră care te satisface pe deplin. Vorbeşte clar cu vânzătorul sau cumpărătorul şi stabileşte cea mai bună lună pentru a vinde sau a cumpăra o locuinţă. Nu pune presiune pe tine. Presiunea te poate face să fii de acord cu anumiţi termeni pe care, ulterior, s-ar putea să-i regreţi.

Vânzarea şi cumpărarea unei noi locuinţe nu este gratuită. Băncile şi statul iau mulţi bani când cineva dobândeşte o nouă proprietate. Banca are nevoie de evaluări, avize şi o serie de garanţii pentru a se asigura că plăţile vor fi făcute şi că procesul le va fi profitabil. Înainte de a porni într-o astfel de operaţiune, calculează toate cheltuielile şi plăţile implicate de vânzarea sau cumpărarea unei locuinţe. În mod ideal, dacă accesezi un nou credit ipotecar, acesta ar trebui să fie suficient de mare pentru a acoperi cheltuielile. Reţine că întotdeauna apar evenimente neprevăzute şi cheltuielile cresc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb