Aeroportul Braşov ar putea fi operat de Aeroportul Cluj-Napoca

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 8 iunie 2011

Societatea aeroportuară clujeană a intrat în consorţiu cu grupul de firme UTI, aceştia urmând să construiască aeroportul de la Braşov dacă vor fi desemnaţi câştigători ai licitaţiei

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca (AICN) ar putea deveni, alături de Consiliul Judeţean Cluj, operatorul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, a declarat ieri Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Domnia sa a adăugat că instituţia judeţeană şi societatea aeroportuară se află într-un consorţiu împreună cu grupul de firme UTI, cel care, prin companiile UTI Facility Management şi UTI Construct, a depus dosarul de participare la licitaţia privind desemnarea investitorului privat care va dezvolta aeroportul braşovean.

Potrivit lui Tişe, sarcina CJ Cluj şi AICN în cadrul acestui consorţiu ar fi aceea de a opera aeroportul, deoarece firma care va construi şi opera va plăti doar o redevenţă Consiliului Judeţean Braşov. Alin Tişe a declarat: "După cum ştiţi, autorităţile de la Braşov doresc să construiască un aeroport şi mai multe societăţi, printre care şi UTI, care au făcut terminalele de la noi, doresc să realizeze aeroportul din Braşov. În urma invitaţiei lor de a intra în parteneriat în acest consorţiu, noi am acceptat şi suntem singurii ofertanţi la Braşov. Avem şanse foarte mari să câştigăm licitaţia, termenul limită de depunere fiind 1 iunie". Acesta a mai adăugat: "Dacă vom câştiga, Aeroportul Cluj va face operarea aeroportului din Braşov în parteneriat cu constructorul şi noi vom încasa bani pentru operare".

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, s-a arătat mulţumit de ideea lui Tişe. "Am discutat cu domnul preşedinte Tişe şi ne-am înţeles ca, în cazul în care UTI câştigă, fiind singurul ofertant are şi şanse destul de mari, ei să opereze aeroportul de la Braşov pentru că au deja experienţă în acest sens", a spus şeful executivului judeţean.

Contractul de ridicare a aeroportului din Braşov, cu tot ce presupune acesta, este estimat la peste 80 de milioane de euro cu tot cu TVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb