Aeroportul civil Timişoara se extinde

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 11 august 2004

Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara se va extinde cu 40 de hectare preluînd în patrimoniul propriu şi zestrea fostului aeroport militar din vecinătate după decizia Ministerului Apărării Naţionale de a reorganiza şi reduce activitatea de zbor a Bazei Militare 93 Aviaţie începînd de la 16 iulie, transmite Rompres. Directorul general al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Dan Idolu, a declarat ieri că transferul de bunuri între cele două aeroporturi s-a făcut printr-un protocol semnat între Ministerul Apărării Naţionale şi cel al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului fiind elaborată şi o hotărîre de guvern privind extinderea aeroportului civil din Timişoara.

Extinderea celui mai mare aeroport din vestul Romîâiei face parte din planul strategic de dezvoltare a instituţiei pînă în anul 2020 pentru a cărui concretizare este prevăzută o investiţie de minimum 40 de milioane de euro şi care presupune o serie de noi dotări, extinderi, reparaţii capitale şi dotări de echipamente. Planul strategic de dezvoltare a aeroportului a fost elaborat în această vară şi ţine cont de realităţile existente şi prognozate pentru viitor. Creşterea cu peste 90% a traficului de marfă şi cu 50% a celui de călători în 2004 faţă de anul precedent au conferit un trend ascendent care impune adaptarea capacităţii infrastructurii aeroportuare la trafic.

În perioada imediat următoare se va proceda la extinderea platformei de staţionare a aeronavelor conectate la transportul aerian, feroviar şi rutier, în apropiere fiind în construcţie noua autostradă care va conecta Timişoara de Uniunea Europeană prin Arad, şi construirea unei noi aerogări de pasageri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb