Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa agro-alimentară din România, îşi propune dublarea capacităţii de producţie a cărnii de porc, de la 200.000 porcine/an, până la 400.000 porcine/an la finalul anului 2019, prin finalizarea investiţiilor în doua noi unităţi de producţie. La nivelul grupului, cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 8,6 %, la 676,4 milioane lei (peste 148 milioane euro), de la 623,1 milioane lei în 2016, relatează News.ro.
Grupul Carmistin a înregistrat în 2017 un profit din activitatea operaţională de 59,8 milioane lei (circa 13 milioane euro), potrivit situaţiilor financiare auditate de către KPMG. Aceasta reprezintă o creştere cu 31,5 % faţă de rezultatul înregistrat în 2016, 45,5 milioane lei.
"Toate cele trei linii de business principale ale grupului au avut creşteri substanţiale. Astfel, creşterea şi abatorizarea puilor, cu o capacitate de 10 milioane pui/an, a avut un rezultat operaţional de 22,2 milioane lei, în creştere cu 11,8% faţă de anul anterior, la o cifră de afaceri de 365,2 milioane lei. Până la finalul acestui an grupul va finaliza investiţiile în opt noi unităţi de producţie, care vor duce la creşterea capacităţii de creştere şi abatorizare până la 20 milioane pui/an. Şi sectorul de creştere şi abatorizare a porcinelor a avut o creştere considerabilă, la o cifra de afaceri de 148,5 milioane lei, obţinând un profit operaţional de 17,7 milioane lei, cu 48,7% mai mare decât în 2016", a anunţat astăzi grupul.
Linia de agricultură, respectiv cultivarea cerealelor şi producţia de furaje, a adus un profit operaţional de 16,45 milioane lei, o creştere de 77% faţă de 2016, la afaceri de 134 milioane lei, faţă de 112,6 milioane lei în anul precedent, conform surselor citate.